Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Imobilizată la 38 de ani și fără speranță de viață. În pofida prognozelor sumbre, medicii reușesc să repare inimi incurabile

Cardiochirurgie
02 dec, 2019

La nici 40 de ani a ajuns imobilizată la pat cu prognoze deloc îmbucurătoare. Este istoria Mariei Stăvilă care potrivit medicilor urma să piardă lupta cu viața. De vină s-ar face inima femeii care de ceva timp îi cauza probleme grave de sănătate. Mai exact, una dintre valve îi era ruptă la propriu, fiind totodată și infectată. În asemenea situații, șansele de supraviețuire sunt minime, iar diagnoza de ”endocardită infecțioasă” stabilită de medici, a devenit echivalentul unei catastrofe cardiochirurgicale.

Viață legată de un fir de ață. Atunci când șansele sunt minime, puțini au curajul de a interveni.

Și când părea că numărătoarea inversă a fost pornită, cazul Mariei Stăvilă a ajuns în atenția chirurgului cardiovascular Aureliu Batrînac. Ajutat de o întreagă echipă de medici, medicul nu a ezitat o clipă, intervenind prompt în soluționarea problemei. Văzut drept o provocare, cazul Mariei Stăvilă a fost încă un rebus rezolvat de cardiochirurgii Spitalului Internațional Medpark.

 

 

Aureliu Batrînac, chirurg cardiovascular:Maria Stăvilă a ajuns la noi în stare de șoc septic, iar intervenția trebuia efectuată în mod urgent conform indicațiilor vitale. Operația a durat 4 ore și a fost una complicată deoarece era o infecție acută în interiorul inimii, care a dus la ruptura valvei. Toate țesuturile erau inflamate, fragile, a fost dificil de înlăturat țesuturile infectate și de fixat valva. Într-un final, echipa chirurgicală a rămas satisfăcută de lucrul efectuat.”

A primit în dar viața

De acum încolo data de 29 octombrie 2018 este cu roșu în calendar pentru familia Stăvilă. Anume în această zi a fost efectuată intervenția care i-a dăruit Mariei o nouă șansă la viață. Iar, datorită implicării medicilor, fiul ei de 20 de ani își poate ține mama de mână și o poate vedea zâmbind. Astăzi, femeia își trăiește visul, cel de a fi alături de oamenii dragi, de a munci și a iubi.

Maria Stăvilă, pacientă:Tot ce îmi reușește să fac astăzi, e doar datorită medicilor. Respir fără probleme, mă mișc, fac efort fizic, duc o viață normală. Cred că ”mulțumesc” este cuvântul pe care îl pot repeta la infinit în raport cu întreaga echipă a spitalului.”

Pentru programări apelează (+373) 22 40 00 40 (disponibil 24/24).