Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Cu o echipă de profesioniști și imposibilul devine posibil!

Cardiologie
03 feb, 2021

Echipa cardiologică Medpark, a reușit să trateze cu succes un caz foarte dificil.  

Pacientul Ilie, 61 ani, avea dureri în piept de aproximativ un an, inițial la efort crescut, ulterior la eforturi tot mai mici, adaptându-și stilul de viață la un tempou mai lent, evitând multe din activitățile obișnuite. Ultimele luni pacientul prezenta aceste dureri și dimineața la eforturi foarte mici, cum ar fi deplasarea de acasă până la serviciu, fiind impus să se oprească. Pacientul a suportat deja un infarct miocardic în trecut și putea să survină al doilea, cu consecințe mult mai grave. Dl. Ilie a decis să facă un control, astfel, s-a adresat la Medpark, punându-și toată încrederea în medicii de aici.

În urma examinării și investigațiilor efectuate, medicul cardiolog intervenționist Constantin Cozma a recomandat efectuarea unei coronarografii diagnostice. Astfel, s-au depistat mai multe stenoze severe (blocaje) ale arterelor inimii, mai exact 2 din 3 vase erau complet închise.

Pacientul a fost analizat în cadrul consiliumului medical Cardio Team, unde au fost oferite 2 opțiuni: operație deschisă pe cord (by-pass coronarian) sau angioplastie cu stent în 2 etape. S-a optat totuși pentru varianta de angioplastie. În prima etapă a fost deschis unul din vase (prin metoda clasică) cu aplicarea de 2 stenturi, dar al II-lea vas nu era posibil de rezolvat prin procedura obișnuită (anterogradă).

Astfel, împreuna cu profesorul din Turcia Dr. Aydin, Dr. Hakan Eraslan și Dr. Constantin Cozma,  acest vas a fost deschis prin procedura retrogradă. Această metodă presupune că deschiderea vasului este realizată prin “ușa din spate”, adică firul, microcateterul și balonul sunt transmise prin alt vas al inimii, apoi prin capilarele fine, care se conectează cu vasul afectat și se traversează zona complet închisă. Durata intervenției a fost de 2 ore iar în total au fost implantate 4 stenturi. În final procedura a fost realizată cu succes și cu un rezultat angiografic spectaculos. Pacientul s-a externat în 24h într-o stare satisfăcătoare.

Echipa doctorilor de la Medpark a reușit nu doar să salveze pacientul, dar și să îi îmbunătățească calitatea vieții ulterioare.

Pacientul, Ilie Melnic: “Deși a fost o încercare nu ușoară în viața mea, mă bucură faptul că în țara noastră există un spital dotat la standarde internaționale cu o echipă de medici extraordinari care tratează pacienții cu mult profesionalism și omenie. Intervenţia realizată aici, mi-a oferit şansa de a mă bucura de viaţă alături de oamenii dragi. Vreau să mulțumesc la toți, în special domnului Constantin Cozma, pentru toate recomandările și susținerea oferită. Acum sunt mai disciplinat, mi-am schimbat multe obiceiuri și încerc să duc un mod de viață mai sănătos.“