Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
Fă o programare

Jos pălăria! Când au femeile nevoie de transplant de păr?

Chirurgie estetică, plastică şi reparatorie
03 iun., 2016

Deși este considerată o problemă exclusiv masculină, și femeile se confruntă cu probleme legate de căderea părului, iar uneori apelează la procedura de transplant de păr. La Medpark este aplicată cea mai modernă metodă – EUF (Extracția Unității Foliculare), pentru a ajuta atât bărbații, cât și femeile să arate așa cum își doresc.

Alopecia la femei

Căderea părului la femei poate apărea din mai multe motive: deviațiile hormonale, vârsta sau predispoziția genetică. Spre deosebire de bărbati, în cazul femeilor alopecia se manifestă foarte rar prin pierderea completă a părului.

Cel mai des este vorba despre o rărire considerabilă și deteriorarea calității firelor de păr. E specifică afectarea părții de sus a capului, pe când la ceafă părul poate rămâne destul de sănătos, des și viguros. În aceste cazuri se aplică tratamente injecționale de stimulare a creșterii părului: mezoterapia și PRP terapia, iar dacă este cazul – transplantul de păr.

Transplantul de păr la femei

Procedura de transplant de păr în cazul unei doamne se desfășoară în mod obișnuit: foliculii colectați din spatele capului sunt transplantați în zonele unde este necesară „îndesirea” părului. În zona donatoare, de la ceafă, părul este tuns mai scurt pe anumite porțiuni, dar astfel încât nu se vede, fiind acoperit de părul mai lung din zonele adiacente.

Avantajul aplicării metodei EUF este recuperarea rapidă și fără cicatrici, pentru un aspect estetic superior. După transplant, zona donatoare se recuperează deschis, fără pansamente, iar părul transplantat poate fi tratat în mod obișnuit: coafat, vopsit etc.

Restabilirea sprâncenelor

Un fapt mai puțin cunoscut este că nu doar scalpul poate beneficia de transplantul de păr, ci și zona sprâncenelor. Persoanele care au avut de suferit de pe urma procedurilor de înfrumusețare agresive sau eșuate (epilare, tatuaj etc.) își pot recupera sprâncenele, utilizând aceeași metodă – EUF. Foliculii sunt colectați de la ceafă, iar procedura durează între 2-3 ore. Pansamentul se aplică pentru o zi doar pe zona donatoare, iar sprâncenele pot fi tratate în mod normal (inclusiv spălate) peste 3 zile. Medpark este singura instituție medicală din Republica Moldova care efectuează procedura de tranplant de păr pentru restabilirea sprâncenelor.

Pentru rezultate extrem de naturale, Spitalul Internațional Medpark îți recomandă cea mai modernă, eficientă și inofensivă metodă – EUF. Specialiştii noştri te vor ajuta să îți recăpeți încrederea în sine, să scapi de complexe și să îți schimbi viaţa în bine. Pentru programări: (+373 22) 40 00 40 

 

Aplicație mobilă
FREE - In Google Play
Descarcă