Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Mezoterapia – tratament împotriva căderii părului, prin injectarea de substanțe biologic active

Dermatologie și tricologie
16 sep, 2016

Mezoterapia pielii scalpului este un tratament nechirurgical cu eficiență dovedită în majoritatea cazurilor de cădere a părului.

Mezoterapia presupune introducerea substanțelor biologic active (SBA) în profunzimea dermei, la nivelul foliculilor piloși și plexurilor vasculare. Odată ajunse la țesuturile țintă, SBA stimulează practic toate căile de sinteză biochimică intracelulare.

Ce sunt SBA (substanțele biologic active)?

SBA reprezintă o gamă foarte variată de produse organice, cum ar fi aminoacizii esențiali, acidul hialuronic, factori de creștere, complexe de vitamine, ș.a. precum și compuși anorganici de tipul mineralelor și microelementelor. Soluțiile gata pentru injectare vin pregătite în doze unice de către producător.

Cum are loc procedura?

Injectarea SBA se face în regim ambulator, prin intermediul acelor foarte subțiri pentru a minimaliza senzațiile de disconfort. De asemenea, se poate folosi și o soluție anestezică, în cazul lipsei alergiei la aceasta. Este important ca medicul să injecteze soluția la nivelul potrivit, adică în zona de creștere și dezvoltare a foliculilor piloși.

Mezoterapia nu necesită o pregatire specială.

Pacientul trebuie doar să fie într-o stare buna de sănătate, fără stări acute de inflamații sau infecții. Durata injectării depinde de suprafața tratată, dar de obicei nu depășește 30 de minute. Nu rămân urme vizibile, totuși, mai rar, se pot forma mici vânătăi în locurile injecției.

Ședințele de mezoterapie pot fi programate o dată la 2 saptamâni, pentru un tratament intens, cât și o dată în lună pentru tratamentul de menținere. Acestea sunt recomandate și în combinație cu intervenția de transplant de păr, după o schemă stabilită individual cu medicul.

Pentru mai multe detalii și programări, contactează-ne acum la: (022) 40 00 40.