Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Despre meseria de medic pediatru. Cu dragoste pentru copii, Carolina Romașco, medic anestezist-reanimatolog-pediatru Medpark.

Pediatrie
12 iul, 2017

Carolina Romașco, medic anestezist-reanimatolog-pediatru Medpark

Care sunt calitățile unui pediatru bun?

Pediatrul, ca și orice medic trebuie să posede profesionalism și anumite calități morale și etice. Între medic și pacienți trebuie să se dezvolte o simbioză. Copiii sunt ființe pure și nevinovate, ei nu cunosc minciuna și ipocrizia, ceea ce înseamnă că doctorul cel puțin 6-7 ore pe zi petrecând cu copiii, ar trebui să posede într-o oarecare măsură aceste calități dar și multe altele în scopul de a predispune copilașii pentru cooperare.

Prin ce este deosebită pediatria?

Există o axiomă: corpul copilului nu este o copie mică a unui adult. Cunoașterea caracteristicilor anatomice și fiziologice ale corpului copilului permit pediatrului să facă față unei sarcini deloc ușoare – să trateze copiii, care de multe ori nu poate explica ce îl deranjează.

Sfat pentru părinți pentru menținerea sănătății copiilor:

Un copil sănătos este un copil fericit! Numai înconjurat de dragoste și grijă un copil poate fi fericit, iar hormonii fericirii au un efect benefic asupra tuturor proceselor vitale ale organismului. Copii trebuie să aibă o alimentație echilibrată cu alimente naturale care conțin proteine, grăsimi, carbohidrați într-un raport optim de 1: 1: 4 și desigur vitamine. Somn sănătos și desigur plimbări în aer curat.