Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Vizita la proctolog, între mit și realitate

Proctologie
23 dec, 2020

Există boli despre care se vorbește cu jumătate de voce și afecțiunile proctologice se înscriu în această categorie. O parte din pacienți speră ca boala să treacă de la sine, însă aceasta se dezvoltă în timp și calitatea vieții se deteriorează semnificativ. Adresarea tardivă la medic în caz de hemoroizi și alte boli proctologice poate determina anemie, incontinență fecală și chiar necroză tisulară.

Simptome reale ale problemelor proctologice

Dacă cel puțin unul din simptomele enumerate mai jos este prezent, este cazul să cereți ajutorul medicului proctolog:

  • Fecalele conțin mucozități, puroi sau se atestă prezența unor dungi subțiri de sânge;
  • Disconfort în anus, incomoditate de a sta, a te mișca;
  • Durerile constante de stomac;
  • După defecație persistă sentimentul că intestinele nu sunt complet golite, de parcă în rect s-ar afla un corp străin;
  • Umflături și orice formațiuni care apar în zona anală.

Iar, aici atenție: este important să evitați speculațiile și miturile ce țin de afecțiunile proctologice. Riscați cu propria sănătate!

Top 7 mituri despre proctologie

Mitul 1. Durerea și disconfortul în anus sunt ÎNTOTDEAUNA un semn al hemoroizilor
Concepție total greșită. Cauza durerii poate fi diversă: de la boli inflamatorii, fisuri anale și chiar până la neoplasme maligne. Merită să ne amintim că anume cancerul proctologic trebuie tratat cât mai devreme posibil.

Mitul 2. Hemoroizii se pot trata de la sine
Din păcate, nodulii permanenți, care de fapt sunt vase dilatate ale plexului hemoroidal, nu dispar de la sine. Senzațiile dureroase pot scădea periodic, dar acest lucru nu înseamnă deloc că s-a produs auto-vindecarea hemoroizilor și că ganglionii au fost eliminați.

Mitul 3. Este foarte dureros să tratezi bolile proctologice
Imaginația pacienților deosebit de sensibiliă des pictează imagini teribile – tratamentul hemoroizilor, fisurilor anale și a altor boli similare pare sângeros și necesită operații traumatizante, urmate de numeroase luni de recuperare. De fapt, demult existătă echipamente moderne și metode eficiente de tratament, datorită cărora diagnosticarea și intervențiile ulteriore trec fără durere.

Medicina modernă vine cu metode minim invazive eficiente de tratament. Centrul de Chirurgie Medpark propune pacienților o nouă metodă chirurgicală în tratarea afecțiunilor proctologice – metoda cu Laser Leonardo ® DUAL. Intervențiile chirurgicale cu laser au avantajul de a fi cele mai puțin invazive și cu eficiență înaltă! Acestea pot rezolva cu succes, în doar 30 de minute, probleme precum hemoroizii, închiderea fistulelor pararectale sau tratamentul chisturilor coccigiene.

Mitul 4. Hemoroizii netratați pot evolua și se pot transforma în cancer de colon și rect
De fapt, cancerul colorectal nu se dezvoltă aproape niciodată din cauza prezenței umflăturilor hemoroidale. Dar, simptomele acestor boli sunt foarte asemănătoare și cu siguranța fără ajutorul unui medic, este imposibil să se pună un diagnostic veridic.

Mitul 5. Intervenția chirurgicală este singura metodă care poate elimina definitiv hemoroizii
Chiar și după operație, sunt posibile recidive.

Mitul 6: Hemoroizii la stadii incipiente pot fi tratați cu unguente și loțiuni
Desigur, nimeni nu vă poate interzice utilizarea metodelor tradiționale în tratamentul bolilor rectale. Cu toate acestea, amintiți-vă că, în cel mai bun caz, acest lucru vă va ajuta doar să ameliorați simptomele bolii și, în cel mai rău caz, va duce la agravarea bolii și la necesitatea unei intervenții chirurgicale urgente.

Mitul 7. Medicii proctologii sunt duri
Numeroase glume despre proctologie au format imaginea unui doctor sever și cinic. Prin urmare, pacienții se tem să se gândească chiar la întrebările „rușinoase” pe care specialistul le va pune în timpul unei examinări aspre. În realitate, specialistul tratează pacienții cu mare atenție, conștientizând posibile incomodități. Medicul va face tot posibilul pentru a se asigura că relația cu pacientul este prietenoasă, iar examinarea lipsită de durere.

De ce să alegi chirurgia proctologică Medpark?

Spitalul Internațional Medpark dispune de o echipă chirurgicală cu experiență vastă în tratamentul afecțiunilor proctologice atât prin metode minim invazive, cât și prin metode clasice. Aceasta ne permite să recomandăm cel mai eficient tratament pentru fiecare pacient în parte. Infrastructura blocului operator oferă condiții de maximă siguranță, iar calitatea actului medical este garantată de acreditarea Joint Commission International.

Pentru a efectua o programare la chirurgul proctolog Medpark, dar și pentru mai multe detalii apelează 022 40 00 40 (disponibil 24/7).