Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

La ce vârstă trebuie efectuată prima vizită la stomatolog și cum convingem copiii să meargă la medic?

Stomatologie
06 iun, 2016

Prima vizita la medicul stomatolog trebuie efectuată chiar în primul an de viață al copilului. Ulterior se pot efectua vizite profilactice la fiecare 6 luni după apariția primului dinte. Vizita la stomatolog de la o vârstă foarte fragedă este cea mai sigură metodă pentru prevenția cariilor. Totodată, medicul stomatolog va învăța părinții cum să curețe corect dinții copiilor și cum să depisteze carențele de fluor.

Înainte de prima vizită la stomatolog trebuie să vă pregătiți pentru reacția copilului, care poate fi una cooperantă sau negativă. Stomatologul dvs. vă poate oferi câteva sfaturi și informații despre procedurile efectuate la prima vizită astfel încât să nu aveți surprize. Copiii mici sunt foarte activi și este mai greu de manevrat cu ei. De aceea, discutați cu copilul dvs. și explicați-i ce va face medicul, pentru ce face acest lucru, astfel încât să aștepte cu nerăbdare sau cel puțin să nu fie speriat de vizita la stomatolog.

De regulă, scopul primelor vizite este acela de a face cunoștință cu medicul stomatolog, cu cabinetul acestuia, mai exact de a obișnui copilul cu vizitele la doctor. Dacă, însă, copilul este speriat și nu cooperează, este cel mai bine este să stabiliți altă vizită.

Încurajarea părinților este foarte importantă în aceste momente. După o serie de vizite scurte și profilactice la stomatolog, încrederea copilului va crește, iar frica va dispărea și aceste momente se vor dovedi foarte importante când copilul dvs. va avea nevoie de tratamente mai complicate.

Cel mai bine este să programați vizitele la medic dimineața, când copiii sunt mai atenți și odihniți. Pe cei cu vârsta mai mică de 3 ani, de regulă părintii îi țin în brațe în timpul examinării. Alteori părinții pot fi sunt rugați să aștepte în hol, tocmai pentru a construi o relație de încredere între stomatolog și copil.

Dacă cel mic este cooperant, prima vizită poate dura 15-30 minute și cuprinde, în funcție de vârsta copilului: o examinare atentă a dinților, maxilarului, mușcăturii, gingiilor și celorlalte țesuturi din gură pentru a monitoriza creșterea si pentru a vedea dacă au aparut careva probleme, mai include o ușoarp curățare, dacă e nevoie, pentru a îndepărta placa dentară, tartrul sau petele, o radiografie a danturii, o demonstrație despre cum se face igiena orală acasă.

Copiii, ca și adulții ar trebui sa meargă la stomatolog o dată în jumătate de an. Când copiii sunt foarte mici stomatologul poate programa vizite și o dată la 3 luni, pentru a obișnui copilul cu cabinetul.

Despre serviciile stomatologice Medpark

Medpark pune la dispoziția pacienților un spectru larg de servicii stomatologice. În cabinetele dotate cu tehnologii de ultimă generație, medicii profesioniști aplică standardele internaționale în domeniul tratamentului și esteticii dentare. Metodele aplicate sunt minim dureroase, iar instituția garantează un mediu confortabil și steril pentru pacienții de toate vârstele.

La Medpark avem grijă și de sănătatea dentară a micilor pacienți, atât de importantă în dezvoltarea lor. Spitalul le asigură copiilor un mediu prietenos, pentru ca vizita la dentist să nu devină un stres. Medicii cu o experiență profesională vastă și aplică cele mai eficiente tehnici de terapie, pentru că au drept prioritate calitatea actului medical.

Programează-te acum pentru o vizită la stomatolog la 022 40 00 40.