Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Cel mai performant angiograf pentru afecțiunile cardiovasculare și vasculare. Doza de iradiere redusă cu 50%!

Cardiologie intervenţională
05 iun, 2019

Spitalul Internațional Medpark investește încontinuu în echipamente medicale performante, pentru a îmbunătăți eficiența procedurilor medicale și siguranța pacientului. Ultima investiție, în valoare de 11 milioane lei, o constituie angiograful de înaltă performanță Philips Azurion – cel mai modern din Republica Moldova.

Patologiile vaselor de sânge reprezintă principala cauză a bolilor de inimă, dar și a unor afecțiuni neurologice, ginecologice, nefrologice sau la nivelul mâinilor și picioarelor. Medicina modernă permite investigarea și tratarea acestora printr-un fir subțire (cateter), sub control radiologic, cu ajutorul aparatului denumit angiograf. Procedurile efectuate sunt de complexitate înaltă și precizia lor depinde inclusiv de dotările tehnice.

Departamentele de cardiologie intervențională și chirurgie endovasculară Medpark dispun acum de cel mai modern laborator de cateterism cardiac din țară.

Mihai Tașnic, cardiolog intervenționist: “Noul angiograf este mult mai sigur din punctul de vedere al raportului dintre calitatea imaginii, doza de radiație X aplicată pacientului și calitatea lucrărilor. Datorită softurilor noi instalate orice imagine este prelucrată matematic, ceea ce exclude necesitatea de a genera imagini repetate și, respectiv, va reduce utilizarea de substanță de contrast și radiație (raze X) cu 50%.”

Un alt avantaj al aparatului este filmarea simultană din mai multe direcții, ceea ce permite reconstituirea tridimensională a imaginilor și o mai bună vizualizare a vasului de sânge – fapt îndeosebi de util în cazurile complexe, când e necesară o precizie înaltă. La fel, aparatul de dimensiuni mai mari acoperă în întregime corpul pacientului, fără a fi necesară repoziționare acestuia pentru accesul în diferite regiuni ale corpului.

Avantajele intervențiilor minim invazive sunt importante:

  • lipsa inciziilor și cicatricilor;
  • traumatisme și riscuri minime;
  • spitalizare de doar o zi;
  • durata scurtă de recuperare – în 24 de ore, de regulă, pacientul se poate întoarce la regimul de viață obișnuit.

În cadrul laboratorului de cateterism cardiac Medpark se efectuează peste 1500 de proceduri anual, unele în exclusivitate. Competențele cardiologilor intervenționiști și a chirurgilor endovasculari sunt garantate atât de activitatea practică extinsă, cât și de participarea permanentă la traininguri peste hotare și colaborarea cu specialiști internaționali de top. Aceasta permite efectuarea procedurilor de înaltă complexitate în Republica Moldova la nivelul clinicilor internaționale de top, iar acreditarea internațională garantează calitatea, siguranța și concordanța actului medical.

În cadrul laboratorului de cateterism cardiac Medpark se efectuează o gamă largă de intervenții vasculare: pe inimă, defecte de inimă, implantarea de valve cardiace, închiderea de defecte cardiace, stentări de artere la mâini și picioare, artere renale, arterele carotide, abordarea patologiei vasculare la nivel de creier, stentarea anevrismelor aortale.

Pentru programări și detalii apelează: 022 40 00 40 (disponibil 24/24).