Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Experiența chirurgilor vasculari și endovasculari Medpark prezentată la Simpozionul Internațional în Patologie Cerebro-Vasculară

Chirurgie endovasculară
05 dec, 2019

În perioada 27-30 noiembrie, la Chișinău, s-a desfășurat Simpozionul Internațional în Patologie Cerebro-Vasculară, organizat de Institutul de neurologie și neurochirurgie “Diomid Gherman”. Evenimentul a reunit sute de medici din țări precum România, Ucraina, Israel, Turcia, Croația, Italia ș.a.

Scopul principal al întrunirii a fost schimbul de experiență, datorită căruia poate crește calitatea acordării asistenței medicale populației din Republica Moldova.

Chirurgii vasculari, endovasculari Medpark, dr. Ruslan Cemîrtan și dr. Eduard Bernaz au prezentat experiența proprie în tratamentul multimodal al stenozei carotidiene extracerebrale – afecțiune care provoacă ictusul ischemic. În cadrul discursului au fost punctate strategii de diagnostic, opțiunile de tratament clasic și minim invaziv, fiind prezentate rezultatele implementării ghidurilor internaționale în chirurgia endovasculară și cazuri reprezentative concrete.

Ictusul ischemic rămâne a fi principala cauză de invaliditate la nivel mondial, cu o incidență în continuă creștere.

Pacienții cu factori de risc (fumat, hipertensiune arterială, diabet zaharat, colesterol crescut), indiferent de sex, după vârsta de 50 de ani, trebuie să fie investigați și diagnosticați precoce în vederea prevenirii posibilelor complicații.

Pentru mai multe detalii despre tratamentul ictusului ischemic cerebral la Medpark accesează link.

Pentru programări și detalii, apelează tel. 022 40 00 40 (disponibil 24/24).