Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Medpark introduce ecocardiografia transesofagiană în cardiochirurgie, cu impact semnificativ asupra rezultatelor operațiilor

Ecografie
08 aug, 2017

Ecocardiografia transesofagiană este o metodă avansată de diagnostic a structurilor inimii, care se utilizează în timpul operațiilor pe cord deschis.

Această tehnică imagistică oferă informații exacte și prețioase cardiochirurgilor pentru luarea deciziilor în anumite situații clinice și în situații de urgență, asigurând o calitate superioară a actului chirurgical.

Diagnosticul rapid obținut prin ecocardiografia transesofagiană poate salva vieți!

Ecocardiografia transesofagiană este o investigație relativ simplă, realizată cu ajutorul unui ecograf special, dar cu impact major asupra rezultatelor operației. Această metodă de diagnostic este considerată esențială pentru managementul unor cazuri particulare în cardiochirurgie, cum ar fi:

  • malformațiile congenitale cardiace,

  • patologiile valvulare;

  • ischemia miocardică, care necesită monitorizare intraoperator;

  • diagnosticul de urgență al disecției de aortă sau anevrismelor de aortă;

  • imposibilitatea vizualizării structurilor posterioare ale inimii sau altor structuri din cauză că peretele toracic este mai gros (obezitate, boli pulmonare), din cauza protezelor valvulare metalice, care creează un con de umbră ș.a.

Utilizarea ecocardiografiei intra-operator permite cardiochirurgilor să monitorizeze starea inimii în timp real și să reacționeze prompt la eventualele complicații care pot apărea, în special în cazul operațiilor de urgență.

Ecocardiografia transesofagiană este efectuată la Medpark de către de medicii ecografiști cu pregătire specială în domeniu, alături de echipa cardiochirurgicală. De asemenea, ecocardiografia transesofagiană poate fi utilizată ambulatoriu sau în cadrul intervențiilor minim invazive.

Cum are loc ecocardiografia transesofagiană?

Din punct de vedere tehnic, procedura este asemănătoare cu gastroscopia. Pacientului i se introduce prin cavitatea bucală un tub flexibil, până ajunge în esofag – organ care se află în imediata apropiere a inimii, fără interpunerea altor organe. În capătul tubului este montată o sondă specială cu ultrasunete, care este rotită și mișcată pentru a obține imagini din diferite unghiuri ale structurilor inimii.

Astfel se obțin informații importante despre structurile inimii neaccesibile prin alte metode imagistice, cum ar fi ecocardiografia transtoracala sau RMN-ul cardiac. Ecocardiografia transesofagiană permite evaluarea volumului de sânge pompat de inimă, grosimea pereților, starea pericardului (învelișul extern al inimii), starea valvelor, etc. Totodată, poate detecta prezența bolilor cardiace congenitale (atât pre- cât și intra-operator), eventuale tulburări de circulație, trombi, leziuni ale țesutului cardiac și alte anomalii de dezvoltare, care pot fi remediate imediat sau mai târziu.

De ce să alegi Centrul Sănătatea Inimii Medpark:

  • Suntem singurul centru cardiologic din Republica Moldova care posedă toate etapele de diagnostic și tratament în afecţiunile inimii, inclusiv cardiochirurgie;

  • Reunim specialiști cu experienţă în cardiologia intervenţională și chirurgia cardiacă, atât din ţară, cât și de peste hotare;

  • Dispunem de cele mai performante echipamente medicale, care permit un diagnostic sigur și un tratament corect;

  • Procesele implementate la standarde internaţionale garantează siguranţa actului medical și cele mai bune rezultate;

  • Suntem la dispoziţia ta 24 din 24 ore, 7 zile din 7 și putem interveni oricând pentru orice complicaţie a bolilor cardiace

Pentru programări, contactează-ne la 022 40 00 40 (disponibil 24/24).