Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Fundația Medpark oferă 10 burse lunare celor mai buni studenți din domeniul nursingului

Fundația Medpark
11 oct, 2022

Fundația Medpark continuă să dezvolte proiecte sociale pentru îmbunătățirea asistenței medicale în Republica Moldova și susținerea tinerilor specialiști este una dintre direcțiile prioritare. Pentru prima dată, Fundația Medpark a lansat o bursă de merit în valoarea de 1000 de lei lunar pentru zece cei mai buni studenți de la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” din Chișinău.

Prima generație de bursieri au fost selectați în baza mediei pe care o au, cea mai înaltă fiind de 9.78.

Mariana Negrean, directorul Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”: „ Susținerea Fundației Medpark în realizarea visurilor viitorilor asistenți medicali, moașe este una colosală. Suntem bucuroși să avem Spitalul Internațional Medpark în calitate de partener de încredere. Pe lângă suportul financiar pe care îl oferă discipolilor noștri, dezvoltăm și extindem împreună și învățământul dual. Grație acestui program studenții Centrului de Excelență activează și preiau practice de la cei mai buni.”

Lunar, timp de un an, bursele de merit vor ajunge în conturile studenților. Pe lângă aportul financiar, tinerii sunt încurajați să revină pe holul Spitalui Internațional Medpark nu doar în calitate de vizitatori, dar și în calitate de colegi.

Lilia Casîm, director Nursing Medpark: „La început de carieră este foarte important să știi că ești susținut și ți se permite să aplici în practică tot ce ai învățat în teorie. Parcursul meu profesional a început aici, la Medpark și anume această instituție mi-a oferit posibilitatea să cresc și să devin mai bună. Am început în calitate de asistent medical la Terapie Intensivă ca astăzi să port cu mândrie funcție de „Director Nursing”. Sunt și eu absolventă a Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” și știu cât de grele sunt începuturile. Venind aici nu va fi ușor, în schimb veți prelua practice internaționale și veți cunoaște tehnici deosebite pe care le veți putea aplica oriunde nu v-ați afla.”

Perseverența este principalul aliat atunci când îți dorești să te afirmi în domeniul medicinei. Andreea Cătănoi este bursiera cu cea mai mare medie, iar acest fapt o face mândră și o motivează să muncească în continuare.

Andreea Cătănoi, bursiera Fundației Medpark: „Am muncit foarte mult ca să ajung aici, la această medie. Nu mă sperie nimic. Am un vis: îmi doresc să activez în medicină și să îmi construiesc o carieră. Sunt bucuroasă atunci când meritele noastre sunt observate și remunerate, iar pe această cale vreau să mulțumesc Fundației Medpark. Văzând grandoarea Spitalului Internațional Medpark pot spune că îmi este foarte interesant să activez aici, să fac practica. Aici este performanță și aici sunt tehnologii moderne pe care îmi doresc să le aplic.”

Programul este implementat exclusiv cu suportul financiar al Spitalului Internațional Medpark. Vezi care sunt și alte proiecte lansate de Fundația Medpark accesând www.fundatiamedpark.md.