Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
Fă o programare

Medpark a participat la cel de al VI-lea Congres Național de Obstetrică și Ginecologie

Ginecologie și chirurgie ginecologică
19 sept., 2018

Medpark a participat la cel de al VI-lea Congres Național de Obstetrică și Ginecologie, organizat de Asociația Medicilor Obstetricieni Ginecologi din RM, desfășurat pe 13-15 Septembrie, 2018, în or. Chișinău.

Echipa de obstetricieni-ginecologi Medpark a abordat subiecte precum: rezultatele perinatale după operația cezariană electivă, profilaxia nașterii premature, mecanismele durerii în naștere, analgezia epidurală, avortul habitual inexplicabil, transferul embrionilor crioprezervați, eficacitatea tehnicii de reproducere umană asistată.
Studiile au demonstrat eficiența aplicării principiilor internaționale în domeniul medicinei.

Prof. Sedat Kadanali, obstetrician-ginecolog, Consultant Medpark, Vicepreşedintele Societăţii de Medicină Reproductivă, Turcia, invitat special al Congresului, a prezentat un studiu practic despre selecția naturală în cadrul procesului de avort habitual inexplicabil. Rezultatele clinice au demonstrat succesul sarcinii susținute de administrarea progesteronului.

Diana Al Faraj, obstetrician-ginecolog, reproductolog: ”Strategia freeze-all (când toți embrionii eligibili se congelează și transferul se efectuează în alt ciclu) a devenit o alternativă eficientă transferului proaspăt de embrioni și este tot mai des folosită în clinica noastră. Datele studiului indică că numărul zilelor de expunere la progesteron înainte de transferul embrionilor crioprezervați influențează implantarea și ratele de sarcină. Sincronizarea corectă a transferului embrionilor decongelați ne-a asigurat că blastocistul nimerește pe un endometriu care este la stadiul optim de receptivitate în timpul ferestrei de implantare.”

Dna doctor endocrinolog-nutriționist, Elena Mornealo a venit cu un exemplu de eficacitate în tehnica de reproducere umană asistată în cazuri aparent depășite. Caz clinic: cuplu tânăr, sterilitate de peste 5 ani și azoospermie la soț, condiționată de o afecțiune genetică rară, asociată cu infertilitate considerată ireversibilă. Echipa Medpark a utilizat abordare mutidisciplinară, a aplicat tehnici moderne de reproducere asistata, în rezultat fiind obținută nașterea cu succes a doi gemeni. Este al 3-lea caz citat în literatura mondială de specialitate, când se obține nașterea copiilor de la barbat ce prezintă astfel de afecțiune.
Raportul a fost prezentat și la Congresul EndoBridge 2017 din Antalia, Turcia, oganizat de Societatea Europeană de Endocrinologie, Societatea Americană de Endocrinologie și Societatea de Endocrinologie din Turcia: Sindromul de insensibilitate androgenă nu este întotdeauna o sentință.

De asemenea, medicii obstetricieni-ginecologi, Maxim Calaraș și Natalia Raiu au exemplificat cu rezultate practice procesele de profilaxie a nașterii premature și ratele operațiilor de cezariană, timpul de planificare și vârsta femeii, în raport cu datele și practicile internaționale.

Experiențele obstetricienilor-ginecologi Medpark sunt susținute de rezultatele muncii în echipă și aplicarea celor mai actuale principii de lucru.

Aplicație mobilă
FREE - In Google Play
Descarcă