Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Noi tehnologii în Laboratorul Medpark, pentru mai multă precizie și rezultate mai rapide #MedicinaViitoruluiAici

Laborator
08 oct, 2021

Medicina viitorului înseamnă diagnostic de înaltă precizie și Spitalul Internațional Medpark a investit în tehnologii de ultimă generație, care revoluționează modul de procesare al analizelor.

Managementul probelor cu ajutorul inteligenței artificiale

Analizatoarele marca “Atellica” automatizează integral manipularea probelor de sânge și de urină. Probele sunt scanate cu ajutorul camerelor de 360 de grade, evitându-se posibile erori de citire, după care sunt transportate și prelucrate fără intervenția omului. Inclusiv adăugarea reactivilor, calibrările, întreținerea și curățirea echipamentelor sunt programate cu ajutorul softului. Astfel, se reduc la minim sursele de eroare, iar personalul medical se bucură de mai multă siguranță, deoarece interacționează mai puțin cu produsele biologice.

Rezultate obținute de 2 ori mai rapid, cu acuratețe sporită

Echipamentele de ultimă generație îmbină mai multe funcții și tehnologii în același device – probele de biochimie pot fi prelucrate împreună cu cele de imunologie, iar testele de urină se examinează simultan prin 2 metode: biochimică și imagistică. Datorită robotizării și optimizării proceselor, acum într-o singură oră pot fi prelucrate peste 2000 de probe de sânge și 240 probe de urină, timpul de așteptare al rezultatelor fiind redus, în mediu, de 2 ori.

Cantități mai mici de probe biologice prelevate de la pacienți

Din combinarea diferitor tehnologii rezultă și un alt avantaj important – mai multe analize pot fi efectuate în baza aceleiași probe de sânge sau de urină prelevate. Dacă până acum erau necesare 2 tuburi de sânge pentru testele de biochimie și imunologie, acum este suficient unul singur, iar pentru analizele de urină sunt suficienți doar 10 ml de urină.

Nanotehnologii în determinarea de antigen și anticorpi COVID-19

Aceasta este o altă noutate a laboratorului Medpark, singurul din țară care aplică nanotehnica pentru evaluarea nivelului de anticorpi pentru virusul SARS-CoV-2, obținuți fie prin boală, fie în urma vaccinării. Pentru o analiză se folosesc 35 micro litri de sânge, iar rezultatele sunt obținute în câteva minute. Aceeași tehnică este utilizată și pentru determinarea antigenului nucleocapsidar în infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat în 3 minute.

Toate datele obținute sunt prelucrate cu ajutorul softurilor specializate pentru a exclude la maxim procesarea manuală și pentru fluidizarea transmiterii informației între diferite departamente medicale din spital, dar și către pacienți.

Laboratorul Medpark este cel mai mare laborator integrat cu activitate spitalicească din țară și singurul integrat din sectorul medical privat, cu exigențe de calitate în conformitate cu standardele internaționale.

Pentru mai multe detalii despre Laboratorul Medpark accesează linkul.