Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

70% din succesul unei nașteri depinde de eficiența conlucrării echipei medicale

Maternitate
18 feb, 2020

Nașterea este unul dintre cele mai complexe procese medicale și singurul care implică cel puțin doi pacienți simultan: mama și bebelușul. Drept urmare, responsabilitatea este dublă sau chiar triplă uneori! Totodată, aceasta implică luni de monitorizare a sarcinii la diferiți specialiști, pregătirea viitoarei mămici, stabilirea planului de naștere, recuperarea postnatală și monitorizarea ulterioară a mamei și bebelușului.

Atunci când toate procesele sunt coordonate de către aceeași echipă medicală, care se consultă și colaborează eficient la fiecare etapă, reușita este garantată.

Cum se măsoară siguranța nașterii în lume?

Joint Commission International este organizația recunoscută la nivel mondial pentru măsurarea și stabilirea standardelor de siguranță în medicină. Studiile efectuate au arătat că peste 70% din totalul incidentelor medicale înregistrate în unitățile de maternitate au fost cauzate atât de lipsa unei comunicări coerente între membrii echipelor medicale, cât și de absența unor procese bine puse la punct, deși personalul medical era extrem de bine pregătit și competent în domeniul său de specializare.

Consolidarea unei echipe necesită timp și mult exercițiu practic

Maternitatea Medpark este singura maternitate din țară, în care toți indicatorii medicali sunt monitorizați conform standardelor internaționale în ceea ce privește calitatea actului medical și siguranța pacienților – fapt confirmat de Acreditarea Joint Commission International.

Olga Șchiopu, director general, Medpark: „În maternitatea Medpark este implementat sistemul de calitate axat pe siguranța pacienților și al actului medical. Echipele medicale multidisciplinare, formate și consolidate în timp sunt o componentă de bază al acestui sistem. Din observațiile mele persoanele, deseori noțiunea de „echipă” se confundă cu noțiunea de „grup”. Grupul se caracterizează prin acțiuni și obiective autonome al fiecărui membru, pe când în echipă scopul este comun și acțiunile interdependente. Un grup de profesioniști nu se transformă automat în echipă, pentru aceasta este nevoie de timp și mult exercițiu practic.

Cea mai mare echipă obstetricală din domeniul privat

Echipa Maternității Medpark s-a consolidat timp de 9 ani și din ea fac parte acum 16 medici obstetricieni-ginecologi, 6 neonatologi, peste 10 anesteziști-reanimatologi specializați și 15 moașe și asistente medicale dedicate. Alături de specialiști din alte 40 de domenii, sunt gata să facă față oricăror situații.

Corina Cardaniuc, obstetrician-ginecolog: “Fiecare viitoare mămică este susținută și supravegheată la naștere de minim 5 specialiști: ginecolog, neonatolog, anestezist, moașă și asistentă medicală. Atunci când fiecare din ei își cunoaște exact rolul, te înțelege din gesturi și din priviri, îți dai seama că ești o echipă, o familie și totul decurge mult mai bine.”

Peste 6000 de bebeluși au ales Maternitatea Medpark