Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

De ce aleg medicii Maternitatea Medpark? Experiența familiei Goroșenco care a optat pentru grijă și siguranță

Maternitate
10 dec, 2019

Pentru familia Goroșenco fericirea are chipul celor doi copii: Timur și Natan. Mezinul s-a născut la mijlocul lunii noiembrie, iar odată cu apariția lui, zâmbetul și stare de bine i-a copleșit pe toți. Cei doi soți, Daria, estetician și fondatoarea clinicii Ultimate Beauty by Daria Goroșenco, dar și soțul ei, Eugen, medic ginecolog, urmăreau cu atenție și emoție fiecare mișcare a micuțului încă din burta mamei. Iar așa cum ambii vin din domeniul medical, alegerea ginecologului obstetrician, dar și a maternității a fost prioritatea numărul unu, mai ales atunci când miza este sănătatea și siguranța viitorului copil. Decizia a fost luată în favoarea Spitalului Internațional Medpark, acolo unde s-a și produs minunea. Ajutați și ghidați de medicul Maxim Calaraș, familia a dat naștere noului membru, Natan Goroșenco, un flăcău de 3 kg și 660 de grame.

Sunteți mămică pentru a doua oară. Prin ce a fost diferită această experiență de prima?

A doua sarcină a fost una așteptată, iar atunci când am aflat noutatea eram foarte fericiți. Diferențe, bineînțeles, au fost multe. Primul copil a apărut pe lume acum nouă ani, iar în tot acest timp s-au schimbat multe. Eu m-am maturizat, am devenit mai responsabilă, am început să am grijă de felul în care mă alimentez, ce consum. Din acest motiv, în ultimele 9 luni din viața mea am fost foarte atentă față de mine.

Pentru a evita stresul și disconfortul din start am ales să fiu pusă la evidență într-o instituție privată, mai exact la Maternitatea Medpark. Nu am dat greș, decizia a fost una într-adevăr bună. Ori de câte ori veneam la medicul de familie Irina Cucer pentru un control de rutină plecam cu bună dispoziție.

Cele două sarcini au fost total diferite. Dacă în cazul primului băiat, nu am avut toxicoză, atunci cu al doilea primele cinci luni au fost dificile. În ambele sarcini am practicat sportul: pilates și yoga pentru gravide. Dar și aici a doua sarcină a fost mai deosebită pentru că am ales să frecventez și ore de aquashaping pentru gravide. Pentru mine era important să nu depășesc limita de kilograme. Datorită acestor antrenamente mă simțeam mult mai bine.

În ceea ce privește nașterea propriu zisă pot spune că sunt o femeie norocoasă. Ambele nașteri au fost pe cale naturală. A doua experiență mi s-a părut mai simplă, mai rapidă chiar. Știam ce mă așteaptă și eram pregătită atât fizic, cât și moral. Recuperarea după a doua sarcină a fost mai rapidă. În două săptămâni după naștere am revenit la formele anterioare și mă simt foarte bine. Savurez din fiecare clipă petrecută altături de bebeluș și de frățiorul lui mai mare.

De data aceasta emoțiile au fost mai mici?

Într-adevăr, am fost mult mai pregătită, dar acest lucru nu a șters din emoții și din intensitatea acestora.

Din păcate, am pierdut înainte de aceasta două sarcini. Iată de ce acum, cu Natan, am simțit emoția fiecărui rezultat, fiecărei ultrasonografii reușite. Nu vă pot reda prin cuvinte ce simțeam și cât de emoționată și fericită eram atunci când mi se spunea că bebelușul se dezvoltă bine și crește sănătos.

De regulă, viitoarele mămici sunt foarte atente atunci când aleg maternitatea. La ce ați atras atenția, ținând cont că Eugen, soțul dvs, este medic ginecolog?

Starea de bine, liniștea și siguranța – asta a contat atunci când am ales maternitatea. Pentru noi a fost important că maternitatea Medpark are o echipă mare și stabilă de doctori, că are la activ aproape 1000 de nașteri anual, că știe să gestioneze situații exceptionale și că are echipă dedicată de medici neonatologi și asistente de terapie intensivă neonatală.

Toate acestea vorbesc despre experiență, expertiză, procese bine puse la punct. Soțul, fiind ginecolog, cunoaște foarte bine cât de imprevizibilă poate fi obstetrica – acum totul este bine și în câteva clipe pot fi în pericol și mama și copilul. De aceea, după mine este foarte important ca instituția să dețină tot echipamentul necesar atunci când apar situații excepționale și echipa medicală să fie bine instruită să acționeze rapid și exact în orice situație. Să nu uităm și de abilitățile de comunicare ale membrilor echipei, pe care le-am apreciat ca fiind foarte bune la Medpark. Și nu în ultimul rând trebuie să fie acea conexiunea energetică între pacient și medic.

O idee răspândită spune că la naștere cel mai important lucru este alegerea medicului și mai puțin a maternității. Dvs ce părere aveți?

Da, atât medicul cât și întregul personal medical este foarte important, dar trăim în secolul XXI, când vrem și merităm condiții bune. Doar atunci când ambele componente se regăsesc într-un singur loc, putem rămâne cu amintiri frumoase și putem savura din plin primele clipe petrecute alături de bebeluș.

Ginecologul obstetrician și echipa medicală trebuie aleasă din timp. Atunci când ai alături doctori cu care comunici în timpul sarcinii, nașterea decurge mult mai lin, se produce o conexiunea emoțională, primești siguranță și încredere din partea lor.

Cu ce impresii ați rămas după naștere? Ce ați simțit atunci când v-ați văzut pentru prima dată bebelușul?

Pentru fiecare mamă momentul întâlnirii este plin de emoții. Atunci când Natan s-a născut și i-am auzit strigătul am simțit că inima s-a umplut de dragoste, afecțiune și fericire. În momentul în care l-am văzut pus pe burta mea, am izbucnit în plans. Îi mulțumeam universului pentru acest dar!

Astăzi, la câteva săptămâni după nașterea mezinului pot spune că am rămas doar cu impresii pozitive și îmi amintesc cu drag de clipele petrecute în maternitate. Totul s-a întâmplat așa datorită personalului medical extraordinar. Am petrecut două zile într-un salon adaptat necesităților mele, înconjurată de oameni pozitivi. Am să spun sus și tare că experiența pe care am trait-o a fost frumoasă, iar eu sunt fericită și mulțumită.

Pentru detalii despre Maternitatea Medpark accesează LINKUL. Tel. 022 40 00 40 (disponibil 24/24).