Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Mamele care nasc la Maternitatea Medpark sunt ghidate de un consultant în alăptare calificat

Maternitate
15 iul, 2021

Alimentația este unul dintre reflexele înnăscute care se manifestă încă din primele ore de la naștere, iar pentru ca alăptarea să fie un proces plăcut atât pentru mamă, cât și pentru copil, mamele care aleg Maternitatea Medpark au parte de suportul informațional și emoțional al unui consultant în alăptare.

Alăptarea copilului la sân poate fi însoțită de un spectru larg de emoții. Pentru a evita experiențele traumatizante în sensul direct al cuvântului, mama are nevoie de susținere și ghidare. Consultantul în alăptare ajută mamele să înțeleagă cum are loc procesul corect de alăptare, dar și care sunt beneficiile relaționării emoționale dintre mamă și prunc. Acest specialist le ajută în prevenirea și rezolvarea problemelor legate de alăptare și este unul dintre cei mai importanți oameni de sprijin pentru mămici în această perioadă.

Ludmila Grajdan, consultant în alăptare: ”Sunt consultant în alăptare și îmi fac munca cu mare drag. Sunt aici ca să consult mamele care au nevoie să știe cum să procedeze corect când încep să alăpteze un nou-născut, pentru că de informația corectă depinde foarte mult cum v-a alăpta, cum v-a decurge procesul și cum vor comunica cei doi împreună. Toate mamele sunt încântate de așa serviciu. Sunt multe femei care sunt la a doua, la a treia naștere și nici nu știau că așa serviciu este și îl solicită. Sunt foarte mulțumite și sunt dispuse toate să alăpteze. Mamele ascultă recomandările și sunt foarte bucuroase când primesc încurajări și suport informațional. Deasemenea, în cadrul serviciului Medpark acasă, mamele care au nevoie de un consultant în alăptare, îl pot solicita, iar noi cu mare drag le vom veni acasă la ele.”

Printre sarcinile consultantului în alăptare se numără:

  • Informarea femeilor gravide despre avantajele alimentaţiei la sân şi ale practicării alăptării.
  • De a ajuta mama să înceapă alăptarea în prima jumătate de oră după naştere.
  • Învăţarea mamelor cum să alăpteze şi să menţină lactaţia, chiar şi dacă sunt despărțite de copiii lor.
  • Menționarea cu privire la interdicţia altor alimente sau lichide decât laptele matern, cu excepţia celor indicate medical.
  • Încurajarea alăptării la cerere a sugarului.

Elena Olaru, mamă care a ales Maternitatea Medpark: ”Chiar mă bucur că în incinta Maternității Medpark există un asemenea specialist. Când doamna doctor s-a prezentat că este consultant în alăptare, chiar m-am bucurat. Cred că este necesar ca în maternitate să fie un asemenea specialist. Personal optez pentru alăptarea naturală. Am nevoie să cunosc cum să-l alașez corect pe bebe la sân și cred că alăptarea trebuie să fie ceva frumos, dar nu dureros. Sunt la a 3-a experiență de naștere și iată la nașterile anterioare am făcut careva pași greșiți și am alăptat doar 6 luni. A fost o experiență dureroasă pe alocuri, deși m-am străduit să alăptez. Acum vreau să alăptez timp de un an și iată iată vreau să respect toți pașii, de aceea, fără un consultant nu este posibil.”

Din partea mamelor se atestă o predispoziție înaltă cu privire la dorința de a alăpta copilul la sân un timp îndelungat.

Fiecare picătură de lapte matern – contează! Încurajați mama să alăpteze.