Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
Fă o programare

Medpark își reconfirmă pentru a 4-a oară acreditarea JCI, indicator absolut de siguranță

Noutăți
05 iun., 2024

Joint Commission International este recunoscut drept liderul mondial în acreditarea instituțiilor medicale, având cele mai înalte exigențe de calitate. La nivel global, doar 639 de spitale dețin acest statut.

Anual, la această testare benevolă se înregistrează sute de spitale din întreaga lume, iar medalia râvnită o obține doar 1 din 10 instituții medicale.

Standardele de calitate și siguranță sunt mereu actualizate pentru a asigura cele mai bune performanțe în domeniul medical. Certificatul de acreditare are o valabilitate de 3 ani și Spitalul Internațional Medpark a aplicat pentru a 4-a oară, menținându-și statutul de singurul spital din Republica Moldova medaliat JCI.

În urma celor 4 zile de examinare, timp în care 3 comisii au evaluat activitatea spitalului, scorul acumulat este de 98,3%. S-au evaluat nu doar procesele existente, dar și activitatea din anii precedenți acreditării.

Medpark a fost supus unui proces de examinare prin care a fost evaluată corespunderea la 270 de standarde de calitate și 1088 de elemente măsurabile:

  • Drepturile pacientului,
  • Siguranța pacientului,
  • Îngrijirea pacientului,
  • Anestezia și îngrijirea chirurgicală,
  • Instruirea și calificarea personalului,
  • Îmbunătățirea calității și siguranței pacientului,
  • Prevenția și controlul infecțiilor,
  • Managementul facilităților,
  • Managementul medicamentului,
  • Managementul informației ș.a.

 

 

Activitatea medicală Medpark a fost în mod special apreciată. Comisia a fost extrem de impresionată de blocul operator, volumul și complexitatea operațiilor, terapia intensivă, departamentele de urgență și medicină internă, precum și de dexteritatea și expertiza echipei din laborator și obstetrică/ginecologie.

De asemenea, a fost remarcată căldura, empatia și dedicarea echipei de asistente medicale, iar echipa administrativă a impresionat prin ordine, disciplină și profesionalism.

 

Pentru pacient, această medalie în continuare înseamnă garanția siguranței actului medical.

Olga Șchiopu, director general Medpark: “Acreditarea JCI este o etapă crucială, ce necesită dedicare și colaborare din partea întregii echipe, având în vedere obiectivul de a menține un standard ridicat al siguranței pacientului. La Medpark, eforturile colective se concentrează pe elaborarea și implementarea unor strategii și proceduri care să îmbunătățească continuu calitatea îngrijirilor medicale. Deși unele dintre aceste procese și acțiuni pot să nu fie vizibile pacientului, ele sunt reflectate în cei peste 1000 de indicatori de calitate pe care îi monitorizăm zilnic. Auto-evaluarea constantă este fundamentală pentru noi și reprezintă angajamentul nostru ferm de a asigura un serviciu medical de înaltă performanță, calitate și siguranță pentru fiecare pacient.”

Aplicație mobilă
FREE - In Google Play
Descarcă