Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Medpark promovează siguranța copiilor la grădiniță

Noutăți
26 aug, 2015

Medpark este de gardă 24/7 pentru sănătatea pacienților de toate vârstele! Pe data de 24 august reprezentanții departmentului Anesteziologie și Terapie Intensivă Medpark au oferit un training specializat pentru personalul grădiniței „Chips”, în conformitate cu standardele internaționale de siguranță în cadrul instituțiilor preșcolare.

Instruirea s-a desfășurat pentru al doilea an consecutiv și a fost programată în ajun de începerea noului an școlar, pentru ca educatorii, profesorii și ceilalți membri ai personalului să fie pregătiți să le asigure copiilor un mediu sigur, dar și să știe să reacționeze corect în situațiile neprevăzute.

Trainingul a fost ținut de către Dr. Veaceslav Savan, șeful departmentului Anesteziologie și Terapie Intensivă Medpark și Svetlana Plămădeală, medic anestezist-reanimatolog – specialiști care fac parte din echipa de gardă a Unității Urgențe Medpak. Experții au instruit angajații grădiniței despre cum să procedeze în cazurile de urgență, atât de frecvente mai ales în rândul copiilor, când ajutorul imediat poate decide succesul tratamentului.

Dr. Veaceslav Savan, Medpark: „Mai ales în cazul copiilor, atunci când se întâmplă un accident sau altă situație neprevăzută, este extrem de important ca adulții din jurul lor – părinți, profesori, educatori – să posede noțiuni de bază în acordarea primului ajutor. Bineînțeles că cel mic trebuie transportat cât mai curând la medic, dar atunci când fiecare clipă contează, persoanele instruite vor putea acționa în cunoștință de cauză, sporind șansele de salvare a copilului.”

Participanții au aflat ce acțiuni trebuie să întreprindă, până la venirea medicului, în caz de fracturi, arsuri, alergii, sângerari din nas, plăgi, diaree și vomă, febră, dar și cazuri mai grave, care necesită resuscitare cardio-pulmonară. În partea practică a cursului, fiecare angajat al grădiniței a avut ocazia să exerseze tehnicile demonstrate asupra manechinului special.

Pentru cazurile de urgență, Spitalul multidisciplinar Medpark dispune de o Unitate de Urgențe ultramodernă. Aceasta acoperă cea mai largă gamă de urgențe medicale, disponibilă în domeniul privat, următorii specialiști fiind mereu de gardă: cardiolog-terapeut, chirurg, anestezist-reanimatolog, pediatru, obstetrician-ginecolog și neonatolog, susținuți de asistenți medicali și personal special antrenat în domeniu. În caz de necesitate, echipa este completată în cel mai scurt timp cu alți specialiști. Echipa Medpark este gata să intervină imediat, 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână, pentru a aborda pacienţii cronici sau acuţi, inclusiv hemodinamic instabili, atât adulți, cât şi copii.