Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Rooming-in la Medpark, acum și în terapie intensivă neonatală. Pentru că legătura dintre mamă și bebeluș poate face minuni!

Neonatologie și terapie intensivă neonatală
30 iun, 2017

Rooming-in-ul neonatal este o practică internațională promovată în maternități pentru crearea unei legături cât mai strânse între părinți și bebeluș chiar din primele zile de viață. Aceasta presupune prezența bebelușului în salonul mamei tot timpul cât stau în maternitate.

Apropierea fizică și timpul petrecut doar în doi o ajută pe mamă să înțeleagă din start nevoile nou-născutului, comportamentul lui, să învețe cum să-l îngrijească, fiind îndrumată de personalul medical. Astfel, părinții vor fi mult mai siguri și liniștiți când vor merge acasă cu copilașul.

O importanță mai specială o are rooming-in-ul pentru îngrijirea bebelușilor născuți prematur, care au nevoie de și mai multă grijă și căldură nu doar din partea personalului medical, dar și din partea părinților.

Rooming-ul neonatal la Medpark, acum și pentru bebelușii născuți prematur!

La Maternitatea Medpark am creat toate condițiile necesare pentru ca, după naștere, nou-născutul să stea în aceeași încăpere împreună cu mama. Mai mult decât atât, pentru prima dată Medpark a implementat rooming-ul și pentru copiii născuți prematur. Astfel, în cazurile în care nou-născutul prematur nu necesită suport respirator, pătucul sau boxa în care stă acesta poate fi transferată în salonul mamei imediat după naștere.

Rooming-ul permite familiarizarea părinților cu indicațiile medicului referitor la hrănirea și îngrijirea nou-născutului, pentru ca acesta să se dezvolte în cel mai favorabil mod. Mama va fi instruită de către medicul neonatolog sau o asistentă din terapia intensivă pentru nou-născuți, iar în cazul în care este nevoie de ajutor, o asistentă medicală va fi mereu la dispoziția mamei și a copilului.

Care sunt beneficiile Rooming-ului?

  • Nou-născuții sunt mai liniștiți deoarece simt apropierea unei ființe cunoscute pe tot parcursul zilei, recunosc vocea mamei, îi simt mirosul, bătăile inimii.
  • Mamele sunt mai liniștite în condițiile de rooming-in, deoarece dispare anxietatea legată de separare și grija pentru copilul care nu este lângă ele.
  • Acest sistem oferă posibilitatea personalului medical să își concentreze atenția asupra îngrijirii mamei în așa fel încât mama să se poată concentra asupra copilului.

Rooming-ul nou-născuților prematuri a fost implementat recent pentru prima dată în cadrul Medpark și a fost încurajat de către personalul medical, deoarece asigură o îngrijire superioară și o recuperare rapidă a bebelușului.

Despre Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală Medpark

Maternitatea Medpark este singura din domeniul privat care deține o Unitate de Terapie Intensivă pentru nou-născuți, chiar de la inaugurarea acesteia și este gata să acționeze prompt în orice moment, fiind dotată cu toate echipamentele necesare recuperării cât mai rapide a nou-născutului.

Mamele care aleg să nască la Medpark știu că, în acele rare ocazii când bebelușii au nevoie de îngrijiri speciale, pot beneficia de toate avantajele Unităţii de Terapie Intensivă Neonatală Medpark:

  • Doar la Medpark fiecare nou-născut aflat în terapie intensivă dispune de o echipă medicală dedicată, formată din medic neonatolog și asistentă, care îl monitorizează încontinuu doar pe el, 24/24 de ore;
  • Spitalul este dotat cu filtre de aer HEPA, care asigură sterilitatea aerului şi reduce la minim riscul infecţiilor;
  • Procesele la standarde internaționale asigură o dată în plus controlul permanent al proceselor, conform standardelor internaţionale;
  • Echipă de neonatologi cu experienţă.

La Medpark serviciile din cadrul Unității de Terapie Intensivă Neonatală pentru cetățenii RM sunt oferite gratuit. Bebelușul va beneficia la necesitate de îngrijire de către echipa multidisciplinară, astfel, dacă apar complicații, bebelușul va primi cele mai bune îngrijiri, iar părinții nu vor plăti nimic în plus, pe lângă pachetul de naștere.

Maternitatea Medpark – pentru că meriți tot ce e mai bun!