Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Cancer de rinichi stadiul IV cu metastaze spinale, operat simultan de chirurgii urologi și neurochirurgi Medpark

Oncologie
15 mar, 2022

Chirurgia oncologică modernă are drept scop tratamentul cancerului cu păstrarea calității vieții pacienților. La Centrul de Oncologie Medpark pentru fiecare pacient este elaborat un plan de tratament individualizat, cu scopul de a obține beneficii maxime.

Dureri banale de spate ascundeau un diagnostic grav.

Pacientul în vârstă de 55 ani s-a adresat inițial cu dureri de spate și amorțeli la picioare. La ecografie s-a depistat o formațiune suspectă la rinichi, fiind necesare investigații mai detaliate. Medicii imagiști Medpark au identificat metastaze în vertebra lombară și s-a confirmat diagnosticul de cancer renal, stadiul IV.

Pe lângă stadiul avansat de cancer, pacientul risca să rămână paralizat din cauza consecințelor provocate de metastazele spinale, care comprimau măduva spinării și trebuia să fie operat de urgență.

După plămâni și ficat, coloana vertebrală reprezintă al treilea cel mai frecvent loc de metastazare a cancerului.

Cazul complex a fost discutat în cadrul comisiei oncologice multidisciplinare Medpark (Tumor Board), din care au făcut parte: oncologul medical Olga Vakulchyk, neurochirurgul Adrian Danu, chirurg urolog-oncolog Vasile Botnari și medici imagiști. Comisia oncologică a analizat opțiunile chirurgicale de tratament și s-a stabilit că cea mai eficientă metodă era o intervenție simultană din 3 etape:

  • Nefrectomie radicală – îndepărtarea întregului rinichi, prin abord lombotonic cu creare de acces pentru echipa neurochirurgicală,
  • Înlăturarea metastazelor din coloana vertebrală,
  • Stabilizarea coloanei vertebrale cu implant (cage).
Colaborarea chirurgilor de diferite specialități a oferit pacientului șansa de a fi operat o singură dată, în loc de 3 ori.

Fiecare intervenție chirurgicală înseamnă riscuri operatorii pentru pacient. Realizarea unei singure intervenții în loc de 3 oferă multiple avantaje: pacientul trece printr-o singură anestezie, printr-o singură perioadă de recuperare și, nu în ultimul rând salvează timp, care în cazul pacientului oncologic este prioritar.

Intervenția a fost una laborioasă, a durat aproximativ 7 ore, dar cazul a fost rezolvat complet, soluționând toate problemele într-o singură operație.

După externare pacientul va fi monitorizat în continuare de către echipa oncologică și neurochirugicală Medpark, iar în funcție de rezultul histologic al tumorii va fi stabilită tactica ulterioară de tratament.

De ce să alegi Centrul de Oncologie Medpark:
  • Cel mai modern și dotat centru oncologic din țară;
  • Toată gama de echipamente de diagnostic și infrastructură chirurgicală performantă;
  • Prima instituție medicală care lucrează exclusiv în baza standardelor și protocoalelor internaționale (NCCN, ESMO);
  • Singura instituție medicală în care se implementează pe larg conceptul de „Tumor board” – planificarea și evaluarea răspunsului la tratament în cadrul echipei oncologice multidisciplinare;
  • Medicamente și consumabile de cea mai înaltă calitate;
  • Acreditarea Joint Comission International – cea mai înaltă apreciere în domeniul medical, care garantează calitatea serviciilor și siguranța pacientului.
Pentru informații și programări contactează-ne la tel. (+373) 22 40 00 40, disponibil 24/7.