Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Opțiuni moderne în tratamentul cancerului colorectal avansat

Oncologie
20 apr, 2022

Timp îndelungat, pacienții cu leziuni hepatice metastatice se considerau incurabili. Acum, datorită progresului în medicină, sunt marcate schimbări revoluționare în abordarea tratamentului oncologic. Rezecția chirurgicală a metastazelor reprezintă singurul tratament care poate asigura supraviețuirea și chiar vindecarea pe termen lung la unii pacienți.

Pacienta, în vârstă de 62 de ani, s-a adresat la Centrul de Oncologie Medpark prezentând acuze: dureri în anus și rect cu sângerare rectală. Pentru a stabili un diagnostic corect și detaliat a fost indicate biopsia (puncția).

Biopsia este prima și cea mai importantă etapă pentru planificarea tratamentul corect.

În urma biopsiei s-a stabilit că tumora este malignă, iar în timpul examinării suplimentare (CT torace cu contrast), s-a depistat că tumora afectează mai mult de o treime din partea inferioară a rectului, plus la toate au fost identificate leziuni hepatice metastatice. Din nefericire, atunci când tumora se răspândește în alte organe (metastaze – focare tumorale la distanță), vorbim mereu de stadiul 4 al bolii.

Cazul complex a fost discutat în cadrul comisiei oncologice multidisciplinare Medpark (Tumor Board), din care au făcut parte: oncologul medical, chirurgi oncologi și medici imagiști. Datorită prezenței unei echipe de specialiști cu experiență vastă, s-a reușit efectuarea tratamentului complex:

  • Tratament chimioterapic – care a redus semnificativ procesul tumoral
  • Tratament radioterapeutic
  • Tratament chirurgical.

Tratamente de ultimă generație pentru cancer, disponibile la Medpark

Una din probleme a fost că focarele tumorale erau situate foarte departe unul de celălalt și cu abordarea standard, ar fi necesară o incizie extinsă pentru a ajunge la focarele tumorale. Așa tip de intervenție clasică pentru pacient este foarte traumatică și riscantă. Datorită tehnicii laparoscopice moderne, echipa de chirurgi Medpark, au efectuat disecția rectului în limitele necesare, pentru a minimiza riscul de recidivă și rezecția hepatică cu înlăturarea metastazelor, ambele intervenții fiind făcute simultan prin cale laparoscopică.

Acest tip de operaţii minim invazive, oferă pacienţilor multiple avantaje: incizii și cicatrici mult mai mici, traumatism și risc postoperator redus, dureri mai mici după operație, recuperare mai rapidă.

Chiar a doua zi după intervenție, pacientul deja se putea deplasa independent, putea consuma apă și alimente lichide, iar în a 6-a zi deja a fost externat la domiciliu într-o stare satisfăcătoare.

Maxim Silvestrov, chirurg oncolog:Conform rezultatelor analizelor de laborator, ale părților tumorale (examen histopatologic), a fost confirmată îndepărtarea completă a țesutului tumoral. Pe viitor, pacientul va fi atent monitorizat de către echipa oncologică, dar astăzi putem afirma clar faptul că pacientul s-a recuperat din stadiul 4 de cancer rectal.  Îndemn toți pacienții să facă controale preventive, este mai ușor să previi o boală, decât să o tratezi într-un stadiu avansat.” 

De ce să alegi Centrul de Oncologie Medpark:

  • Cel mai modern și dotat centru oncologic din țară;
  • Toată gama de echipamente de diagnostic și infrastructură chirurgicală performantă;
  • Prima instituție medicală care lucrează exclusiv în baza standardelor și protocoalelor internaționale (NCCN, ESMO);
  • Singura instituție medicală în care se implementează pe larg conceptul de „Tumor board” – planificarea și evaluarea răspunsului la tratament în cadrul echipei oncologice multidisciplinare;
  • Medicamente și consumabile de cea mai înaltă calitate;
  • Acreditarea Joint Comission International – cea mai înaltă apreciere în domeniul medical, care garantează calitatea serviciilor și siguranța pacientului.

Pentru informații și programări contactează-ne la tel. (+373) 22 40 00 40, disponibil 24/7.