Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

A devenit mamă în ciuda paraliziei cerebrale

Maternitate
20 iul, 2021

Diagnosticul de paralizie infantilă cerebrală (gradul 1 sever), nu a fost o sentință în realizarea celei mai importante dorințe, visul de a deveni mamă. La ai săi 20 de ani împliniți, Alexandrina Coliba a adus pe lume o fetiță frumoasă și sănătoasă. Originară din Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, tânăra, însoțită de mama sa dna Ludmila, a ales să nască la Maternitatea Medpark.

Alexandrina Coliba, mamă care a născut la Medpark: ”Dacă vrei să obții ceva cu adevărat important în viață, trebuie să jertfești cu ceva. Eu am suferit mult. Sarcina a fost grea. Pe fetița mea o cheamă Corina și asta nu este o coincidență. Am numit-o în cinstea doamnei doctor Corina Cardaniuc, datorită căreia am reușit să aduc pe lume acest înger. În acest mod, îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru noi.

Corina s-a născut pe data de 07.07.2021, la ora 11:07. Este un copil sănătos, născută în termeni normali. Vorbeam cu soțul și spuneam că nașterea Corinei este cadoul nostru pe viață.” 

Soțul Ion, un tânăr perfect sănătos, a îndrăgit-o pe Alexandrina și a decis să formeze o familie în ciuda tuturor preconcepțiilor din partea societății. Decizia de a duce sarcina a fost una conștientă din partea tinerilor, dar și a întregii familii.

Ludmila Coliba, bunica:Toată familia noastră a fost alături de Sanda, n-am lăsat-o singurică nici un moment. Când plecam de acasă, o sunam de 6-7 ori. Voiam să mă asigur că a mâcat, că și-a luat pastilele, că se simte bine. Dacă nu eram eu, era soțul ei aproape de ea, dacă nu era soțul, erau frații și cumnatele. Toți membrii familiei ne-am implicat în monitorizarea sarcinii. Noi am susținut-o, dar greutatea cea mai mare a fost a ei. 

Am ajuns la Maternitatea Medpark fiindcă ne-am dorit ca totul să decurgă bine, ea fiind cu dizabilitate. Ea avea nevoie de o îngrijire mai specială, mai profundă, cu condiții mai bune. Aici tot personalul este foarte bravo, putem spune doar cuvinte bune. Ne-au acordat atenție la timp, iar dna Cardaniuc ne-a oferit susținere maximă. Când am deschis pagina web a Medparkului, prima persoană pe care am găsit-o, a fost dna Cardaniuc. Prima zi când am venit, am avut o frică că o să avem contraindicații pentru naștere cu o asemenea dizabilitate ca a Sandei. Am fost fericiți să primim susținere din partea medicilor de la Medpark.

Sanda a avut în cap ideea că n-o să-i reușească, dar ne-am documentat mult. Și încă ceva, noi, părinții nu suntem veșnici, de aceea ne-am dorit ca Sanda să aibă un înger păzitor pe parcursul vieții. Soțul a susținut-o foarte mult. Sanda nu credea în această relație, dar până la urmă a apărut și un copilaș frumos și sănătos. Ținem să îi mulțumim mult și medicului Sergiu Pleșca care ne-a oferit suport la toate ședințele de USG. Este un medic extraordinar! Ne-a tratat cu multă grijă.

Alexandrina a ascultat cu sfințenie toate indicațiile medicilor, fiind conștientă de urmările pe care sarcina le poate avea asupra sănătății sale șubrede. Comunicarea continuă cu doctorii Corina  Cardaniuc, obstetrician-ginecolog și Svetlana Mursa, medic de familie, i-au conferit încredere în propriile forțe. Post-partum, medicul neonatolog Daniel Cozma a depus efort maxim în întărirea sănătății bebelușului. Tânăra mămică își alăptează copilașul și crede că prin mâinile doctorilor- Creatorul face minuni!