Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

3 secții ale Spitalului Raional Ungheni au fost amenajate cu fotografii din cadrul proiectului „Vindecare prin artă”

Noutăți
22 dec, 2021

Fundația Medpark continuă proiectul „Vindecare prin artă”, deja al doilea Spital a beneficiat de amenajarea cu tablouri a fotografilor din țară. În total în cadrul Spitalului Raional din Ungheni au fost amenajate 3 secții: maternitate, neurologie și pediatrie.

Proiectul „Vindecare prin artă” – vine cu o notă de optimism și o stare de bine atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical.

Vladimir Popovici, Director IMSP SR Ungheni: “Ne bucurăm că în Spitalul nostru se întâmplă lucruri pozitive în ajun de sărbători, acest cadou oferit de Fundația Medpark este foarte binevenit pentru pacienții noștri care pe lângă asistența medicală au nevoie și de suportul moral, iar mediul în care se află pacienții influențează semnificativ starea lor de bine.”

Elvira Stati, Vicedirectorul IMSP SR Ungheni: “Sincere mulțumiri Fundația Medpark pentru acest proiect de suflet, care ne-a luminat și colorat sufletele cu niște poze uimitoare ce insuflă speranța și încredere în ziua de mâine. Pacienții reacționează foarte pozitiv și ne aduc sincere mulțumiri că avem grijă de starea lor spirituală și de suflet, care sperăm noi să le ajute și în însănătoșirea mai grabnică. Aceste poze minunate ne înfrumusețează nu doar edificiile, dar ne creează și un confort psihoemoțional și de bună dispoziție tuturor. “

Elena Mornealo, Președintele Fundației Medpark, medic endocrinolog: „Acest proiect ne permite să testăm în practică experiența spitalelor de peste hotare și să adoptăm acest concept nou pentru țara noastră. Studiile demonstrează nu doar efectul psihologic, dar și fizic pe care îl are arta asupra organismului. Imaginile pozitive induc o stare de liniște, de bine pacienților, normalizează tensiunea arterială, reduc cantitatea de analgezice administrate, favorizează procesul de recuperare.”

Apelul către fotografi rămâne deschis

Le mulțumim tuturor autorilor care au contribuit până acum la proiect și ai căror lurări sunt expuse acum la Ungheni și Cahul: Alina Patras, Andrew Neceai, Constantin Plugari, Daniel Bunescu, Irina Ricova, Ivan Bezvusceac, Marin Ganja, Nicoli Vrabie, Olga Morari, Olga Ternavskaia, Simion Parubin, Valentin Pascari, Valeria Otgon, Valeriu Gribincea, Veronica Botea, Victor Sacaliuc, Vlaicu Bunduchi.

Invităm în continuare fotografii din țară și de peste hotare să contribuie la completarea colecției de fotografii, care rămân la dispoziția tuturor instituțiilor medicale.