Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
Fă o programare

Am creat condiții de maximă siguranță în policlinică

Noutăți
05 mai, 2020

Transmiterea comunitară a noului Coronavirus continuă, dar problemele de sănătate nu pot fi amânate la nesfârșit. Din contra, în perioada izolării s-au atestat tot mai multe cazuri de acutizare ale problemelor medicale existente.

Siguranța pacientului rămâne a fi principalul obiectiv la Medpark, iată de ce s-au implementat un șir de măsuri suplimentare pentru a asigura protecția pacienților care vin pentru consultații medicale și investigații în policlinică.

Spitalul Internațional Medpark, unicul din țară acreditat de Joint Commission International, respectă recomandările acestei organizații recunoscute la nivel mondial pentru stabilirea celor mai înalte standarde de siguranță în medicină.

Purtarea universală a măștilor

Măștile de protecție sunt cel mai bun filtru împotriva infecțiilor transmise pe cale respiratorie. Purtate corect, de către toate persoanele din instituția medicală, acestea previn transmiterea asimptomatică și presimptomatică a virusului COVID-19.

De aceea ne asigurăm că toți angajații, dar și pacienții și însoțitoriii acceptați poartă măști de protecție pe toată durata aflării în spital.

Este foarte importantă și folosirea lor corectă:

  • dezinfectați mâinile înainte și după aplicarea măștilor, scoaterea sau atingerea lor;
  • partea de sus a măștii trebuie să fie mulată pe rădăcina nasului, iar partea de jos – să acopere bărbia;
  • după utilizare, măștile se aruncă în urnele galbene, pentru deșeuri infecțioase.
Asigurarea distanței sociale

Se recomandă păstrarea distanței de cel puțin 1 metru între persoane. Regula se aplică și în timpul consultațiilor și investigațiilor, iar examinările și manipulările fizice se vor efectua cu măsuri de protecție suplimentare. Pentru aceasta am plasat marcaje suplimentare de distanțare pentru pacienți.

Identificarea imediată a pacienților cu simptome de infecție respiratorie

La intrarea în spital fiecare pacient este întâmpinat de către echipa de triaj, care verifică prezența simptomelor, măsoară temperatură corpului și completează ancheta epidemiologică pentru depistarea eventualelor semne de infecție cu noul coronavirus.

Pauze tehnice pentru dezinfecția suprafețelor și echipamentelor medicale între consultații

Înainte și după fiecare pacient se aplică o pauza tehnică de 10 minute. În acest timp, conform procedurilor prestabilite, are loc dezinfectarea suprafețelor de lucru (inclusiv a scaunului, mesei, tastaturii) și a echipamentelor medicale (fonendoscop, termometru etc.), precum și aerisirea biroului medicului.

Echipament de protecție pentru personalul medical

Asigurăm personalul medical cu toate echipamentele de protecție necesare, atât măști, mănuși (obligatorii la examinarea pacienților în perioada pandemiei), cât și alte echipamente (ochelari de protecție, halate de unică folosință etc.) în funcție de tipul procedurilor și în funcție de necesitate.

Igiena riguroasă a mâinilor

Igiena mâinilor este standardul de aur pentru evitarea infecțiilor nosocomiale, iar în perioada pandemiei numărul punctelor de dezinfecție s-a triplat.

La intrarea în cabinetul medicului, atât pacientul, cât și medicul își dezinfectează mâinile. Pentru examinările fizice medicul îmbracă mănușile de unică folosință, iar după contactul cu pacientul acestea sunt aruncate și urmează dezinfectarea repetată a mânilor.

Prelucrarea spațiilor din policlinică la fiecare 2 ore

Toate suprafețele cu care contactează pacienții în spital (mânere, scaune, mese ș.a.) sunt prelucrate cu soluții dezinfectante la interval de 2 ore, în conformitate cu procedurile interne. Pentru spațiile posibil contaminate se aplică proceduri suplimentare, speciale de dezinfecție și nu se permite accesul până la aplicarea lor.

Protocoalele implementate în Spitalul Internațional Medpark, alături de instruirea continuă a angajaților, ne permit să desfășurăm toate îngrijirile medicale în condiții de maximă siguranță pentru pacienți, dar și pentru angajați.

Aplicație mobilă
FREE - In Google Play
Descarcă