Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

BERD susţine construcţia spitalului privat Medpark

Noutăți
01 iun, 2010

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvloltare (BERD) acordă un împrumut de 7,75 milioane euro companiei Health Forever International, sprijinind construcţia şi aprovizionarea cu echipament a primului spital privat din Republica Moldova ce va corespunde standardelor internaţionale – Medpark.

Health Forever International este o societate cu răspundere limitată fondată de investitori turci şi americani, cu experienţă în operarea unor instituţii medicale similare în Turcia.

Amplasat în zona centrală a capitalei, spitalul Medpark va oferi un spectru larg de servicii de diagnostic şi tratament. Proiectul va spori accesibilitatea serviciilor medicale private în Republica Moldova, ridicând astfel standardele de calitate în acest sector.

Medpark va dispune de o clădire cu şase etaje, cu o suprafaţă totală de aproximativ 12 300 metri pătraţi şi cu o capacitate de 75 de paturi. Spitalul va beneficia de asistenţa BERD pentru a introduce tehnologii avansate în domeniul eficienţei energetice, care vor permite economisirea energiei şi reducerea emisiilor de carbon.

Libor Krkoska, Şeful Oficiului BERD în Republica Moldova: „BERD sprijină cu plăcere acest proiect important, susţinut şi de autorităţile Republicii Moldova din domeniul ocrotirii sănătăţii, care va contribui la creşterea calităţii şi accesibilităţii serviciilor de sănătate”.

Sinan Bora, membrul Consiliului Director al Health Forever International: „Suntem bucuroşi să avem sprijinul unui partener de încredere cum este BERD. Spitalul Medpark International este un important proiect social pentru noi. Suntem încrezuţi ca el va aduce populaţiei servicii medicale de calitate şi mai multa sănătate.”