Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Campania Medpark „Ajută-ne să-ţi protejăm inima!”

Noutăți
28 oct, 2014

70 de persoane timp de 4 ore au donat sânge pentru pacienții care suportă intervenții chirurgicale la inimă, în cadrul evenimentului organizat de Spitalul Internațional Medpark în cel mai mare centru comercial din capitala Shopping MallDova.

Acțiunea s-a desfașurat cu susţinerea Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, în cadrul campaniei „Ajută-ne să-ți protejăm inima!”, lansată în vara acestui an de primul spital privat din Republica Moldova.

SVETLANA CEBOTARI, director Centrul Național de Transfuzie a Sângelui: „Spitalul Internațional Medpark este o instutuție medicală privată foarte deschisă pentru proiectele sociale, care nu țin doar de activitatea acestei instituții, dar şi de bunăstarea întregii societăți medicale și a populației. Proiectele pe care le realizăm împreună cu Medpark sunt spre beneficiul pacienților, care sunt informaţi despre profilaxia maladiilor, inclusiv a celor cardiovasculare, dar și despre intervențiile de transfuzie a sângelui la operațiile pe cord deschis.”

Punctul de colectare a sângelui a fost instalat la parterul centrului comercial. Alături Medpark a amenajat și o zonă dedicată controlului rapid al stării de sănătate a inimii și informării beneficiarilor despre necesitatea controalelor regulate ale inimii pentru a preveni la timp bolile cardiace.

OLGA ȘCHIOPU, director medical Medpark: „Spitalul Internațional Medpark este în primul rând un Centru Cardiac, care include cardiologia ca specialitate terapeutică, cardiologia intervențională și cea mai voluminoasă și laborioasă specialitate – cardiochirurgia. Din momentul fondării Medparkului, în 2011, anual operăm până la 250 de pacienți pe cord deschis. Aceste operații fiind complicate, deseori necesită produse sangvine pentru îmbunătățirea stării pacienților, pentru menținearea acestora în viață, ca suplinire a volumului circulator. Spitalul Internaţional Medpark este singura instituţie medicală privată din Republica Moldova care a dezvoltat, în conformitate cu standardele internaţionale, un centru de excelenţă dedicat diagnosticului şi tratamentului patologiei cardiovasculare. ”

IRINA ERHAN, medic de familie, Spitalul Internațional Medpark: „Având în vedere că bolile cardiovasculare și numărul de decese din cauza bolilor de inimă sunt pe primul loc, noi recomandăm consultațiile obligatorii la 40 ani și la 45 ani. Dacă apar probleme la pacienții mai tineri, recomandăm să se adreseze imediat medicului, pentru a preveni problemele din timp, atunci când noi putem să-i ajutăm.”

Astfel, toți doritorii au avut posibilitatea să-și măsoare tensiunea arterială și să facă electrocardiografia inimii, primind rezultatele pe loc, însoțite de recomandările medicilor de la Medpark.

IRINA COCU, donator: „De fiecare dată când aud că este nevoie de voluntari pentru a dona sânge și dacă am posibilitatea, o fac pentru ca să salvez o viață.”

VICTOR LEVINȚA, manager vânzări Medpark: „Lucrând într-un spital alături de medici, alături de pacienți, noi vedem cât este de important pentru un pacient în stare gravă, un pacient chirurgical, să primească acest ajutor foarte prețios, care este sângele.”

În cadrul evenimentului, pentru a sensibiliza oamenii cu privire la necesitatea efectuării controalelor regulate ale inimii, Medpark a organizat 4 tombole cu premii, la care au participat automat toate persoanele care au donat sânge. Premiile oferite câștigătorilor de primul spital privat din țară au fost 20 de certificate pentru consultații gratuite la medicii cardiologi Medpark.

IVAN, donator de sânge, câștigător tombolă: „Sunt client al Medpark-ului. Suntem mulțumiți de toate serviciile Medpark, iar acum vom merge cu încredere şi la controlul cardiologic.”