Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Despre realizările și perspectivele în chirurgie – Lecturile de iarnă, USMF, 2018

Chirurgie generală
30 ian, 2018

În perioada 23-27 ianuarie la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie (USMF) ,,Nicolae Testemiţanu” au loc tradiţionalele Lecturi de iarnă, aflate la a XIV-a ediţie – consacrate tematicii tratamentului chirurgical, cu aplicarea metodelor și tehnologiilor ultramoderne.

La acest eveniment ştiinţific au fost expuse aspectele contemporane de diagnostic și tratament ale diferitor tipuri de intervenții chirurgicale, au fost prezentate lucrări științifice inovative, cu viziuni moderne de diagnostic și tratament, precum și studii de caz, obținute de chirurgi pe parcursul activității, cu aplicarea noilor principii și metode de lucru, dovedite practic la nivel internațional.

Chirurgul generalist Medpark, Petru Cârciumaru a venit cu un raport la tema ”Icterul mecanic: algoritm diagnostico-curativ minim-invaziv”.

Icterul mechanic, numit și icter obstructiv, este cauzat de un obstacol ce apare pe căile biliare, îngreunând scurgerea normală a bilei. Icterul mecanic, fiind o urgență chirurgicală majoră, necesită rezolvare prin decompresia arborelui biliar cât mai precoce.

Doctorul Cârciumaru a vorbit despre rezultatele obţinute în practică, precum şi inovaţiile care ar putea prefigura direcţiile viitoare de dezvoltare a chirurgiei.

Ginecologul-obstetrician Medpark, Maxim Calaraș a prezentat raportul “Criterii de pronostic în infertilitate de origine tubară”.

Chirurgia minim-invazivă este considerată ca metodă de examinare a reproductivității feminine și suport pentru depistarea și corectiea problemelor de infertilitate. Au fost puse în discuţie metodele de îmbunătățire a ratei reușitei procedurii de fertilizare in vitro cu ajutorul salpingoscopiei transvaginale, ce permite examinarea sistemului reproductiv şi cercetarea focarelor de endometrioză. De asemenea, au fost prezentați factorii de succes pentru chirurgia tubară reconstructivă.

Avantajele chirurgiei minim-invazive sunt pozitive pentru pacient: reducerea timpului de spitalizare, a termenului de tratament, evitarea complicațiilor postoperatorii.