Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

„Cu dragoste pentru oameni” – proiect dedicat unei profesii indispensabile în medicină, cea de Asistent Medical

Noutăți
15 ian, 2020

A fi asistent medical înseamnă mult mai mult decât a practica o simplă meserie de la oră la oră. Este nevoie de dedicație, vocație și, mai ales, dăruire. Înseamnă să uiți de grijile tale și să pui grijile pacientului pe primul loc: să-l încurajezi cu o vorbă caldă, cu un zâmbet, să-l asculți cu răbdare, să-l înțelegi și să-i alini suferința atât lui, cât și familiei.

Spitalul Internațional Medpark lansează proiectul  “Cu dragoste pentru oameni”, care îi aduce în prim plan pe cei care reprezintă inima și sufletul sistemului de sănătate – asistenți medicali, moașe, felceri. Te invităm să-i descoperi într-o serie de portrete alb-negru, să afli ce i-a determinat să aleagă această profesie deloc ușoară și ce le aduce cea mai mare satisfacție zi de zi.

 

 

Olesea Motelică, asistentă medicală Oncologie: Fiecare zi vine cu noi provocări, dar posibilitate de a practica o meserie care îmi este dragă mă ajută să le depășesc. Ori de câte ori primesc din partea pacienților dragoste și recunoștință în schimb, simt că pot mișca munții din loc.”

 

Victoria Anisimova, moașă: De 30 de ani activez în domeniu, dar emoția nașterii o trăiesc de fiecare dată la maximă intensitate. Pentru noi nu există copii străini. Schimbăm câteva cuvinte și deja ne simțim legați de viitoarea mămică, de familia ei și de copilul care urmează să  vină pe lume. ”

Cel care a avut grijă să prindă în obiectiv emoția și profunzimea asistenților medicali și a moașelor este fotograful Alex Iordache.

Alex Iordache, fotograf: „Acest proiect m-a făcut să înțeleg că asistentele medicale sunt o verigă importantă din sistem. Sunt cele care țin pe umeri o mare parte din greutatea spitalului. Să fiu sincer, înainte aveam o altă părere. Consideram că acești angajați rămân în umbră, dar nu este așa. Aportul lor este foarte valoros. Din acest motiv am optat pentru imaginea alb-negru. Așa privitorul poate vedea și înțelege esența.”

Proiectul se aliniază inițiativei lansate de către Organizația Mondială a Sănătății, anul 2020 fiind declarat anul asistenților medicali și moașelor, pentru prima dată la nivel internațional.

Olga Șchiopu, director general Medpark: „Anume asistenții medicali sunt fața umană al oricărui sistem medical. Sunt colegii cu cea mai dezvoltată abilitate de empatie, ei simt ce vrea să spuna pacientul chiar atunci când acesta nu poate vorbi. Empatia și dorința de a ajuta oamenii îi aduce în această profesie. Și sunt mult mai mult decât ajutori de doctor, sunt specialisti desinestătători în specialitatea ce se numește nursing. Din momentul fondării Spitalul Internațional Medpark a pus mare accent pe dezvoltarea departamentului de nursing după principii internaționale. La Medpark departamentul medical și departamentul nursing sunt echivalente, cu arii distincte de activitate și responsabilități bine definite.

Medpark – din respect pentru viață, cu dragoste pentru oameni