Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Expertul Medpark, Maxim Calaraș, despre Parteneriatul la naștere

Noutăți
23 sep, 2015

Prezența soțului sau altor persoane la naștere este un subiect destul de actual și tot mai des dezbătut, care poate influența atât pozitiv, cât și negativ parturienta. Despre aceasta a vorbit expertul maternității Medpark, dr. Maxim Calaraș, în cadrul evenimentului “Pentru mămici cu burtici și viitori tătici”, organizat de revista Odoraș.

Relația de cuplu trece printr-un adevărat test în timpul sarcinii. De aceea, pregătirea și informarea corectă a partenerilor este esențială pentru transformarea acestei perioade într-o experiență minunată. Cei peste 50 de viitori părinți, care au participat la evenimentul din 22 septembrie, au aflat de la expertul Medpark despre rolul partenerului la naștere, importanța confortului psihologic al viitoarei mămici, dar și a dezbătut mai multe mituri legate de naștere.

Maxim Calaraș, medic ginecolog-obstetrician Medpark: ”Condiția principală în parteneriatul la naștere este ca aceasta să fie dorința ambilor părinți dar, mai ales, a mamei. Odată luată decizia, este importantă pregătirea psihologică a partenerului, prin participarea la lecții de educație prenatală și informarea despre procesul propriu-zis. În rest, rolul de bază al partenerului este acela de susținere și încurajare a parturientei în timpul orelor lungi de travaliu.”

Pe această cale, Spitalul Internațional Medpark susține o dată în plus acțiunile educație medicală, pentru a avea o societate informată și sănătoasă.

De ce să alegeți serviciile de maternitate Medpark?

  • Servicii medicale 24/24 ore: linie de gardă pentru urgenţe obstetrice şi ginecologice.
  • Monitorizarea permanentă a sarcinii: analize de laborator, echipamente performante, ecografie fetală, diagnostic prenatal, inclusiv genetic, diverse specialităţi medicale.
  • Posibilitatea de a alege medicul dintr-o echipă de top.
  • Echipă cu experiență: specialişti cu o vastă experienţă în asistarea sarcinilor multiple şi a celor cu grad înalt de complexitate.
  • Investigații complexe pentru nou-născut: ecocardiografie, ecografie transfontanelară, audiometrie, investigaţii pentru diverse tipuri de boli metabolice.
  • Serviciu de Anesteziologie și Terapie Intensivă cu gardă continuă: monitorizare permanentă a stării mamei și bebelușului, terapia durerii şi îngrijire postoperatorie.
  • Confort: saloane de 5 stele, pentru 1 persoană, care oferă toate condițiile pentru confortul mamei și al bebelușului.
  • Terapie intensivă neonatală: pregătiţi în eventualitatea apariţiei oricăror probleme la naştere.
  • Centru de Educație Prenatală: programe educaţionale pentru viitorii părinţi, cu acces gratuit.
  • Pediatrie: continuarea îngrijirii copilului după externare prin serviciul performant de pediatrie.