Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

La Medpark, copiii învață sa fie sănătoși

Noutăți
27 iul, 2014

Spitalul Internațional Medpark a fost gazdă pentru elevii care și-au dorit să afle mai multe despre sănătate și igienă. 35 de copii cu vârstele cuprinse între 6 și 11 ani au vizitat Medpark în cadrul campaniei „Sunt sănătos, cresc frumos!”.

În mod tradițional, Spitalul Internațional Medpark a fost gazdă pentru elevii care și-au dorit să afle mai multe despre sănătate și igienă. 35 de copii cu vârstele cuprinse între 6 și 11 ani au vizitat Medpark în cadrul campaniei „Sunt sănătos, cresc frumos!”.

De această dată vizitatorii au venit de la Centrul Educațional „Ingenium”, demonstrând o curiozitate și o ingeniozitate deosebită. Dna Liliana Vișnevschi-Rusnac, medic pediatru de categoria I, care i-a întâmpinat pe elevi, a fost asaltată cu întrebări dintre cele mai diverse. Astfel copiii au aflat care sunt cele mai importante reguli de igienă pentru păstrarea sănătății și prevenirea bolilor, dar și ce obiceiuri ar trebui să adopte pentru o creștere și dezvoltare armonioasă.

„De la spălarea mâinilor înainte de masă, până la exercițiile fizice zilnice, toate aceste acțiuni simple, fiind conștientizate și efectuate în mod regulat, le asigură o bună formă fizică și rezistența în fața diverselor afecțiuni”, a relatat doamna doctor Liliana Vișnevschi-Rusnac.

În cadrul întâlnirii, micii vizitatorii au fost curioși să știe și cum funcționează o instituție medicală multidisciplinară, care se ocupă de toate aspectele sănătății și are ușile deschise pentru pacienți de orice vârstă. Excursia prin Spitalul Internațional Medpark le-a demonstrat că nu au motive de frică atunci când merg la medic și că doctorii sunt prietenii lor.

Toți oaspeții au primit în dar de la Medpark fructe, pentru vitamine și o dantură sănătoasă, dar și jucării.

Campania „Sunt sănătos, cresc frumos!” a fost iniţiată în anul 2012 de către Spitalul Internaţional Medpark şi are drept scop conştientizarea importanţei igienei în rândul elevilor. De la începutul campaniei circa 800 de copii au fost instruiți de către specialiștii Medpark cu privire la regulile unei vieți sănătoase.

Prin asemenea acțiuni Spitalul Internațional Medpark își reconfirmă statutul său de companie social-responsabilă, care susține și promovează modul sănătos de viață în rândul cetățenilor RM de toate vârstele.