Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Lansarea oficială a Cărții Albe 2017. Capitolul Medicină și Sănătate – prezentat de către Olga Șchiopu, director general Medpark

Noutăți
25 sep, 2017

Cartea Albă 2017, lansată de FIA, vine cu soluții concrete pentru ameliorarea climatului investițional din țară. Capitolul Medicină și Sănătate – prezentat de către Olga Șchiopu, director general Medpark.

Experții companiilor membre ale Asociației Investitorilor Străini (FIA), printre care se numără și Spitalul Internațional Medpark, au elaborat cea de-a 5-a ediție a Cărții Albe. Aceasta reprezintă un document cu titlu de recomandare și exprimă o viziune clară, cu acțiuni concrete pentru îmbunătățirea climatului investițional din țară.

Directorul general Medpark și Președintele Uniunii Instituțiilor Medico-Sanitare Private, Olga Șchiopu, a prezentat provocările cu care se confruntă sectorul privat din Medicină și Sănătate: ”Nevoile și preferințele pacientului trebuie să prevaleze și nu cele ale sistemului. Aceasta, nu este posibilă fără setarea unor „reguli de joc” clar predefinite și echitabile, prin promovarea unor criterii pentru funcționarea instituțiilor medicale, ce se bazează pe indicatori de calitate și eficiență. Doar așa pot fi promovate serviciile medicale calitative, la care să aibă acces inclusiv pacienții asigurați.”

În încheiere s-a menționat că problemele pot fi depășite doar prin colaborare și printr-un dialog constructiv între autoritățile publice din sănătate, societatea civilă și sectorul privat, iar Asociația Investitorilor Străini reprezintă o platformă oportună în acest sens