Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Medpark a fost gazda unui workshop cu participare internațională, organizat de Giganode

Noutăți
17 aug, 2021

În perioada 8-12 august, membrii Giganode, printre care și medici Medpark, s-au reunit pentru prima dată în Republica Moldova. Grupul a fost alcătuit din chirurgi cardiovasculari, chirurgi generaliști, anesteziologi și obstetricieni-ginecologi din România, Rusia, Macedonia, Brazilia, Turcia și, respectiv, Moldova.

Evenimentul a constat dintr-o serie de seminare teoretice și practice, cu tema “Basic hemodynamics, hypoperfusion, coagulation activation and DIC” (Bazele hemodinamicii, hipoperfuzia, activarea coagulării și coagularea intravasculară diseminată). Medicii au studiat cum este afectată fiziologia sistemului cardiovascular în stări de șoc de diferită origine, ce dereglări hemodinamice apar, cum se modifică aportul și consumul de oxigen către întreg organismul. Înțelegerea acestor procese fiziologice îi ajută să ia decizii corecte ce țin de diagnostic și tratament.

Giganode este o organizație nonguvernamentală elvețiană, care reunește experți internaționali din diferite colțuri ale lumii, cu scopul de a contribui la dezvoltarea specialiștilor în sănătate și de a împărtași practicile medicale la nivel global și local.