Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Medpark a încurajat prevenirea, de Ziua Mondială a Diabetului

Noutăți
18 nov, 2015

Spitalul Internațional Medpark a organizat activități de informare și prevenire cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului.

În zilele de 13 și 14 noiembrie, în incinta Spitalului Internațional Medpark, circa 150 de persoane interesate și-au făcut în mod gratuit testul de glicemie, esențial în depistarea la timp a diabetului. De aceleași servicii gratuite s-au bucurat pe 17 noiembrie vizitatorii Centrul Comercial Shopping MallDova, unde medicii Medpark, asistentele medicale și voluntarii au fost la dispoziția fiecărei persoane care vrea să-și testeze glicemia și să afle mai multe despre propria sănătate și despre diabetul zaharat.

În urma testului, dacă rezultatele indicau un coeficient al zahărului în sânge de peste 5.6, valori care se pot dovedi periculoase, pacienții au beneficiat de consultațiile specializate ale endocrinologului Medpark Elena Mornealo. Medicul a oferit recomandări pentru prevenirea, diagnosticarea sau tratarea diabetului zaharat.

Pe durata activităților organizate de Medpark, voluntarii asociației „ProDiab” au oferit vizitatorilor informațiile necesare despre prevenirea, simptomele și metodele de tratare a diabetului.

Pe data de 17 noiembrie, la Centrul Comercial Shopping MallDova a avut loc o sesiune de totalizare a evenimentelor care s-au desfășurat în toată țara, între 12-18 noiembrie 2015, în cadrul programului de activități dedicate zilei internaționale, sub egida Ministerului Sănătății al RM. Programul oficial, cu participarea autorităților centrale, medicilor și activiștilor în domeniu a fost urmat de un concert festiv. Medpark, primul spital privat din regiune acreditat de către Joint Commission International, se află în topul instituțiilor care oferă metode moderne de management al diabetului zaharat:

În premieră pentru țara noastră, specialiștii Medpark au introdus o nouă metodă de investigare a persoanelor cu diabet – sistemul de monitorizare continuă a glicemiei. Tehnologia inovativă permite medicilor să supravegheze mai uşor diabetul pacientului. Acesta determină în mod automat nivelul glucozei din ţesutul subcutanat, valorile căruia sunt măsurate din 5 în 5 minute. Zilnic pot fi efectuate până la 288 de măsurători, care sunt stocate automat în sistem. Datele sunt analizate electronic, prin rapoarte zilnice ale profilului glicemic, care oferă o imagine completă a nivelului variaţiei glicemiei. Analizând curbele obținute se pot deduce factorii care influențează glicemia, se pot gândi strategiile terapeutice și se pot lua decizii pentru tratament în vederea realizării și menținerii unui control glicemic optim;

  • Recent, exerții Medpark au elaborat un check-up complet de monitorizare a diabetului, destinat persoanelor care suferă de diabet zaharat, pentru a asigura monitorizarea acestei afecțiuni, dar și prevenirea agravării ei. Pachetul include toate consultațiile medicilor și investigațiile de bază necesare monitorizării, dar și o serie de investigații detaliat;
  • Spitalul Internaţional Medpark pune la dispoziția celor care suferă de diabet zaharat un circuit medical complet, printr-un program amplu de diagnostic şi tratament, care include: consultaţii de specialitate, analize medicale, ecografii, intervenţii chirurgicale, tratament şi monitorizare. Aici pacienții pot beneficia de toate serviciile necesare: diagnosticare, evaluarea gradului de compensare a severităţii, terapie nutriţională, alegerea tratamentului hipoglicemiant, screeningul complicaţiilor. Serviciile endocrinologice specializate la Medpark sunt individualizate prin abordarea multidisciplinară, cuprinzătoare, care integrează medicină conservativă, chirurgia, imagistica, cercetări de laborator – toate fiind disponibile într-un singur loc.

Despre Spitalul Internaţional Medpark

Spitalul Internaţional Medpark a fost inaugurat în Republica Moldova în anul 2011, fiind primul şi cel mai mare spital multidisciplinar privat din ţară.
Conceput ca un centru de excelenţă, Medpark dispune de săli de operaţie şi rezerve de spitalizare ultradotate, maternitate, laborator propriu de analize, policlinică şi departamente de imagistică care oferă servicii medicale de top precum: rezonanţă magnetică, tomografie computerizată, angiografie digitală, osteodensitometrie, radiologie şi mamografie, endoscopie, ecografie şi ultrasonografie de înaltă rezoluţie.
Deschis 24/24 ore şi 7/7 zile, spitalul oferă servicii medicale de înaltă calitate în conformitate cu standardele şi practicile internaţionale, egale cu cele ale instituţiilor medicale lideri pe piaţa internaţională. Graţie unei infrastructuri moderne şi a unei echipe înalt calificate ce monitorizează încontinuu calitatea îngrijirii medicale, serviciile oferite la Medpark garantează siguranţa şi satisfacţia pacienţilor.