Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Medpark a participat la cursa Green Run, susținând modul sănătos de viață

Noutăți
31 iul, 2014

Între 5 și 6 iulie în Moldova s-a desfășurat evenimentul sportiv Green Run, organizat de Asociația Explore Moldova, Asociația Națională de Turism Receptor din Moldova, cu sprijinul proiectului USAID CEED II și susținut de Către Spitalul Internațional Medpark, în calitate de partener Gold, precum și de alți parteneri.

De la fondarea sa în anul 2011, spitalul multidisciplinar Medpark, susține modul activ de viață și promovează sportul. De această dată, echipa Medpark a participat nemijlocit la cursele din cadrul evenimentului, contribuind astfel la promovarea unui mod sănătos de viață.

Cursa Green Run a avut loc la 160 km distanță de Chișinău, în raionul Rezina, pe malul Nistrului. Participanții au avut următoarele opțiuni: sâmbătă, 5 iulie – alergare pe o distanță de 500 m, 5 km, 10 km sau 20 km, iar duminică, 6 iulie – cursa de ciclism pe distanța de 3 km (pentru copii) și 10 km, 30 km sau 60 km (pentru adulți).

La eveniment au participat atât persoane fizice, cât și reprezentanți ai unor companii din diverse domenii. În prima zi au alergat 24 de concurenți, iar la cursa pe biciclete au participat 29 de sportivi amatori. Astfel, numărul total de participanți a atins cifra de 53, dintre care – 43 de bărbați și 10 femei. Cei mai tineri campioni s-au ales cu biciclete, echipament pentru tenis și seturi de colorat. Câștigătorii adulți au primit premii bănești, biciclete și rucsacuri.

„Medpark participă la asemenea evenimente deoarece scopurile noastre coincid – noi încurajăm modul sănătos de viață și practicarea activităților sportive. Acum foarte multe persoane suferă de afecțiuni ale aparatului locomotor, dar și de boli cardiovasculare, iar lipsa activităților fizice care ar căli organismul, agravează și mai mult problema. Medpark susține evenimentele sportive, inclusiv Green Run, pentru a le reaminti oamenilor cât de important este să adopte un mod activ de viață, care este calea sigură spre sănătate. Personal, n-aș fi putut rata o asemenea cursă”, a mărturisit Hakan Eren, chirurg-ortoped Medpark, cu o experiență de 23 de ani în domeniu, participant la cursa Green Run.

Susținând cele mai importante evenimente sportive din Republica Moldova, Medpark continuă campania de informare „Ajută-ne să-ți protejăm inima!”. Scopul acesteia este de a sensibiliza opinia publică față de pericolul nedepistării la timp a afecțiunilor cardiovasculare și de a informa despre importanța controalelor medicale periodice. Actualitatea campaniei este condiționată de faptul că în prezent, bolile de inimă cauzează majoritatea deceselor din Republica Moldova, din Europa, dar și la nivel mondial.

Ca parte a acțiunilor de responsabilitate socială corporativă, Medpark inițiază și susține numeroase proiecte sociale și caritabile, confirmându-și și consolidându-și astfel statutul de actor social responsabil.

Despre Spitalul Internaţional Medpark

Spitalul Internaţional Medpark a fost inaugurat în Republica Moldova în anul 2011, fiind primul şi cel mai mare spital multidisciplinar privat din ţară.

Conceput ca un centru de excelenţă, Medpark dispune de săli de operaţie şi rezerve de spitalizare ultradotate, maternitate, laborator propriu de analize, policlinică şi departament de imagistică care oferă servicii medicale de top precum: rezonanţă magnetică, tomografie computerizată, angiografie digitală, osteodensitometrie, radiologie şi mamografie, endoscopie,ecografie şi ultrasonografie de înaltă rezoluţie.

Deschis 24/24 ore şi 7/7 zile, spitalul oferă servicii medicale de înaltă calitate în conformitate cu standardele şi practicile internaţionale, egale cu cele ale instituţiilor medicale lideri pe piaţa internaţională. Graţie unei infrastructuri moderne şi a unei echipe înalt calificate ce monitorizează încontinuu calitatea îngrijirii medicale, serviciile oferite la Medpark garantează siguranţa şi satisfacţia pacienţilor.