Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Medpark – gazdă și partener al celui de-al IV-lea Congres Internațional de Anesteziologie și Reanimatologie în Republica Moldova

Noutăți
15 sep, 2015

Spitalul Internațional Medpark contribuie în mod constant la dezvoltarea sectorului medical din Moldova, oferind specialiștilor oportunități de perfecționare. Pe 9 septembrie 2015 Medpark a găzduit un eveniment internațional în domeniul anesteziologiei și terapiei intensive, dar și a participat, în calitate de partener, la alte 3 evenimente cu subiecte conexe, desfășurate la Chișinău, în cadrul Congresului Internațional de Anesteziologie și Reanimatologie.

Olga Şchiopu, director medical Medpark: „Este firesc ca Spitalul Internaţional Medpark, care deține unul dintre cele mai performante departamente ATI (anesteziologie și terapie intensivă) nu doar din țară, ci și din regiune, să fie gazda și partenerul unor evenimente de asemenea amploare. Medpark investește încontinuu perfecționarea și creșterea profesională a specialiștilor săi și promovează racordarea sistemului medical autohton la standardele și practicile internaționale. Evenimentele care permit schimbul de experință cu cei mai buni experți de peste hotare contribuie la dezvoltarea domeniului sănătății din Republica Moldova, pentru ca pacienții să beneficieze de servicii medicale de calitate, oferite de medici calificați.”

Workshopul găzduit de Medpark, cu subiectul „Blocurile ecoghidate ale nervilor pentru combaterea durerilor acute și cronice” a întrunit experți notorii în domeniu din țară și de peste hotare. Invitații speciali și-au împărtășit cunoștințele și experiența internațională medicilor și medicilor rezidenți din Republica Moldova.

Timp de 5 ore, circa 20 de participanți au beneficiat de un curs teoretic privind blocurile ecoghidate ale nervilor. Vorbitorii au prezentat diverse aspecte ale tematicii abordate, printre care: metode inovative în tratarea durerilor neuropate, migrene asociate cu stări vegetative, îngrijirile paliative în Moldova, combaterea bolii în cazul pacienților în vârstă sau în cazul bolilor terminale și altele. Ulterior medicilor și medicilor rezidenți li s-a oferit ocazia de a aplica cele învățate, în cadrul unui atelier practic de efectuare a ecografiei pentru identificarea nervilor și de simulare a inserării acului pe un manechin artificial.

În aceeași perioadă, medicii Medpark, alături de medici de peste hotare (din Statele Unite, Franța, Israel, România, Ucraina, Spania, Marea Britanie ș.a.), au participat în calitate de speakeri și moderatori de sesiuni la celelalte evenimente din cadrul Congresului:

  • Cel de-al IV-lea Congres Internațional al Societății de Anesteziologie și Reanimatologie din Moldova;
  • Primul Congres Internaţional al Societăţii pentru Studiul şi Combaterea Durerii din Moldova
  • Al III-lea Simpozium Comun al Societății de anestezie și Terapie intensivă din România și al Societății de Anesteziologie și Reanimatologie din Moldova, cu genericul „România Dodoloață – Round Romania”;
  • A X-a ediție a Comitetului pentru Educație Europeană în Anesteziologie.

Adrian Belîi, profesor universitar şi medic anestezist-reanimatolog Medpark a relatat specialiștilor autohtoni și internaționali despre „Interacțiunile dintre medicamentele anestezice” și despre 10 cele mai importante publicații recente în domeniul medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene, iar Veaceslav Savan, șeful Departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă Medpark, a oferit o prezentare cu titlul „Factori predictivi pentru sângerare postoperatorie în chirurgia cardiacă pediatrică” și „SvO2: de la teorie la utilizare în practica clinică”..

Despre Centrul de Anesteziologie și Terapie Intensivă Medpark

Spitalul Internațional Medpark dispune de un Centru de Anesteziologie și Terapie Intensivă, amenajat conform standardelor internaționale, unde sunt supravegheați și reabilitați pacienți care au necesitat intervenții chirurgicale complexe pe cord, neurochirurgicale, dar și pacienți care au suferit infarct miocardic acut. Medicii din acest centru asigură tratament conform ghidurilor naționale și internaționale, iar dotarea cu echipamente ultramoderne permit îngrijirea pacienților la cele mai înalte standarde. Printre acestea se regăsesc aparate mobile de diagnostic, care permit realizarea în orice moment a radiografiilor, a ecografiilor cardiace sau a coronarografiilor; analizatoare vitale, aparatul de dializă sau cel de contrapulsație. Grație tehnologiei inovatoare, dar și conduitei postoperatorii, perioada de îngrijire a pacienților care au necesitat o intervenție chirurgicală complicată în cadrul spitalului Medpark este net redusă, ceea ce scade semnificativ riscul complicațiilor postoperatorii.