Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Medpark lansează campania de informare „Ajută-ne să-ţi protejăm inima”

Noutăți
30 iun, 2014

58% dintre decesele înregistrate în Republica Moldova sunt cauzate de afecţiuni cardiovasculare

Chişinău, 3 iunie 2014: Afecţiunile cardiovasculare reprezintă o problemă majoră de sănătate în Republica Moldova. Potrivit medicilor de specialitate, mortalitatea provocată de aceste boli a înregistrat în ultimii 20 de ani o tendinţă de creștere la nivel global. În Republica Moldova trendul este, de asemenea, unul ascendent. Ultimele studii arată că în 2013, 58% dintre decesele înregistrate la nivelul întregii ţări sunt cauzate de boli cardiovasculare.

În contextul acestor statistici alarmante, Medpark, lider al serviciilor medicale private din R. Moldova şi expert în diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare, a lansat campania de informare „Ajută-ne să-ţi protejăm inima”. Această acţiune are menirea să atragă atenţia opiniei publice asupra riscului major al bolilor cardiovasculare în situaţia în care acestea sunt depistate tardiv, dar şi asupra importanţei controalelor medicale periodice. Aceste controale sunt cea mai sigură şi mai puţin costisitoare modalitate de prevenire şi tratament al acestor patologii.

„Din toată patologia cronică, bolile cardiovasculare sunt cele care cauzează cele mai multe decese la nivel naţional, european şi global. Statisticile existente în Republica Moldova arată că jumătate din persoanele care au decedat în ultimii zece ani au suferit de boli cardiovasculare, această patologie fiind în continuare principala cauză de deces a populaţiei din ţara noastră.

Pentru a trage un semn de alarmă asupra acestor statistici, Medpark lansează o nouă campanie de comunicare prin care ne propunem să informăm populaţia asupra cauzelor acestor boli şi mai cu seamă asupra prevenţiei lor”, a declarat dna Olga Șchiopu, Director Medical Medpark.

Graţie progreselor medicinii, atât în ceea ce priveşte terapia medicamentoasă cât şi aparatajului medical modern, afecţiunile cardiovasculare pot fi ţinute astăzi sub control.

„Este important de subliniat faptul că în cazul bolilor de inimă monitorizarea constantă a stării de sănătate a bolnavului este prioritară, vizitele periodice la medic fiind esenţiale pentru a ţine pericolul la distanţă. În acest sens, Medpark pune la dispoziţia pacienţilor un centru de excelenţă în patologia cardiovasculară – Centrul de Infarct Miocardic Medpark. Profesionalismul specialiştilor noştri combinat cu cele mai avansate tehnologii medicale de diagnostic şi tratament permit să oferim pacienţilor sănătoşi o evaluare a stării de sănătate cu un înalt grad de precizie, iar în cazul pacienţilor care se confruntă deja cu o afecţiune cardiovasculară să soluţionăm orice tip de complicaţie, garantând rezultate similare celor obţinute în ţările occidentale”, a adăugat dna Olga Șchiopu.

La ora actuală, Centrul de Infarct Miocardic Medpark, este singura unitate medicală din Republica Moldova care este în măsură să soluţioneze complicaţii severe ale patologiei cardiovasculare la nivelul standardelor internaţionale. Centrul oferă servicii de diagnostic şi tratament modern al cardiopatiei ischemice şi pune la dispoziţie servicii unice prin intermediul Serviciului de Cardiologie invazivă disponibil 24/24 ore, 7/7 zile, pentru revascularizarea de urgenţă a miocardului în caz de sindrom coronarian acut, infarct miocardic acut cu sau fără supradenivelare de segment ST. Începând cu anul 2013, Spitalul Internațional Medpark a fost contractat de Ministerul Sănătăţii pentru a prelua urgenţele în sfera patologiei cardiovasculare.

***

Bolile cardiovasculare (BCV) sunt tulburări sau leziuni ale muşchiului cardiac (miocard), ale vaselor sanguine ale inimii sau ale sistemului de vase sanguine (vene şi artere). Principalele cauze ale bolilor cardiovasculare (BCV) sunt alimentaţia necorespunzătoare, sedentarismul şi tabagismul. Acestea constituie „factorii de risc modificabili”. Renunţarea la un mod nesănătos de viaţă ar putea reduce 80% din decesele premature cauzate de BCV.

Mai multe studii realizate recent arată că la nivel european aceste boli cauzează 4 milioane de decese anual, iar la nivel global numărul lor se ridică la 17 milioane. Mai mult, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se estimează că până în anul 2030 se vor înregistra anual peste 20 milioane de decese, bolile cardiovasculare rămânând în continuare cauza numărul 1 de mortalitate.