Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Cancer mamar la 33 de ani – nu a fost ușor să accept acest diagnostic

Oncologie
12 ian, 2021
Cu toate că sunt o fire veselă și optimistă, primele gânduri au fost foarte sumbre. Cea mai mare frică a fost legată de copiii mei, mai exact cine va avea grijă de ei dacă nu voi mai fi?
 
Totul a început de la niște mici amorțeli în mâna stângă, nu aveam nici un deranj la sân. Din dorința de a afla cauza, am mers la un consult la medicul de familie, prima verigă din întregul lanț. Am făcut mai multe investigații, printre care și ecografia mamară, unde s-a depistat un nodul la sân. În momentul când s-a confirmat că am cancer mamar în stadiu incipient am avut un moment de șoc.
 
După confirmarea diagnosticului, a început drumul spre vindecare. Căutări, consultații, gânduri și analize – cred că este calea prin care trec toate pacientele diagnosticate cu această boală. De la început am știut că va trebui să aleg cu grijă echipa de medici și instituția. Prin recomandare am ajuns la dl Dragomir Tîmbur. Sunt foarte mulțumită cum a abordat cazul dl doctor, atât medical, cât și psihologic. Pot spune că stare mea s-a schimbat radical după consultul cu dl. doctor. El a fost cel care mi-a readus încrederea, am înțeles ce trebuie să fac și ce tratament să administrez. Moral, trebuia să mă pregătesc și pentru o eventuală intervenție.
 
Când m-am trezit după operație, nu știam dacă voi avea ambii sâni, am fost conștientă și pregătită pentru orice scenariu. Spre marea mea fericire doctorii mi-au păstrat sânul, iar aici cred că fiecare femeie o să mă înțeleagă cât de important este acest fapt. După trei luni de la operație am făcut și radioterapie și mă simt bine. Îmi dau seama că drumul meu spre vindecare a fost scurt, spre deosebire de alți pacienți, dar aceasta doar datorită faptului că s-a depistat cancerul în stadiul incipient.
 
Un alt moment important care l-am conștientizat în acest traseu este suținerea din parte familiei și prietenilor. Mama și fratele meu au fost cei care mereu au stat aproape. Până atunci aveam o relație mult mai distanțată cu fratele meu, dar după diagnosticul de cancer totul s-a schimbat. Acum mă bucur de îmbrățișări atât de puternice din partea lui încât nu vă pot reda prin cuvinte ce simt în acele momente. Sunt profund recunoscătoare pentru aceasta.
 
Îndemnul meu pentru fiecare femeie este – mergeți regulat la control, nu așteptați să vă doară ceva. Aceasta vă poate salva viața! Pacienta Victoria, 33 ani