Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Specialiști de talie internațională în oncologie despre diagnosticul și tratamentul Cancerului Mamar

Oncologie
03 dec, 2018

Pe data de 28 noiembrie, la Spitalul Internațional Medpark au fost invitat doi specialiști de top în oncologie și chirurgie oncologică – profesorii Metin Cakmakci și Nazim Serdar Turhal, de la spitalul Anadolu, din Turcia.

Pacientele diagnosticate cu cancer de sân au avut ocazia să afle o a doua opinie referitor la tactica și posibilitățile de tratament. Ulterior, profesorii turci s-au întâlnit cu medici din mai multe instituții pentru a-și împărtăși cunoștințele și experiența în acest domeniu oncologic, foarte dezvoltat în țara lor.

Cancerul de sân este cel mai frecvent întâlnit tip de cancer la femei, cu o incidență de peste 30% din totalul bolilor oncologice.

Metin Cakmakci, profesor chirurgie oncologică: “Nu există metode de prevenție, în afară de adoptarea unui stil de viață sănătos, dar screeningurile timpurii reprezintă cel mai bun aliat în lupta cu această afecțiune. Recomandăm efectuarea controalelor medicale anuale începând cu vârsta de 40 de ani, consistând dintr-o ecografie mamară, mamografie și o examinare fizică. Dar, orice simptom anormal ar trebui să reprezinte un motiv de adresare la medic.”

Odată ce s-a stabilit diagnosticul de cancer mamar, este necesară evaluarea gradului de răspândire a metastazelor.

Nazim Serdar Turhal, profesor oncologie: „De obicei se efectuează o scanare PET pentru a evalua dacă celulele canceroase se pot extinde și spre alte organe – cel mai frecvent spre oase, ficat, plămâni, creier, țesuturi moi. În funcție de rezultatele investigațiilor se va stabili tactica de tratament – chirurgical, radioterapie, chimioterapie sau un tratament combinat.”

Acum cancerul mamar nu mai este o sentință. Medicina modernă pune la dispoziția pacienților investigații performante ce permit identificarea tumorilor în stadiul incipient: ecografia, mamografia și investigații de înaltă performanță, precum PET-CT sau scintigrafia. În funcție de rezultatele evaluărilor, specialiștii identifică cea mai potrivită metodă de tratament pentru fiecare caz în parte.

La Spitalul Internațional Medpark pacienții beneficiază de o gamă completă de diagnostic pentru cancerul mamar, fiind unicul din țară care dispune de evaluarea PET-CT, care combină tomografia cu emisie de pozitroni și tomografia computerizată, pentru reprezentarea exacta a anumitor tipuri de cancer și a activității acestuia.

În cazul afecțiunilor oncologice, oferim asistență medicală complexă de cea mai înaltă calitate din momentul identificării problemei de sănătate până la finalizarea cu succes a tratamentelor complicate, inclusiv monitorizarea post-tratament. Colaborînd cu spitale de top externe, Medpark oferă pacienților expertiza medicilor locali și internaționali, precum și tehnologii de ultimă generație pentru investigații și tratamente complexe, acasă și peste hotare.

Rata de succes în tratamentul cancerului mamar a înregistrat cea mai semnificativă creștere în ultimii 50 ani. Rata de supraviețuire de 5 ani din momentul diagnosticării a crescut de la 40% la 90% în țările dezvoltate.