Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Premieră națională la Medpark: ablația tumorii hipofizare prin abord transnazal, realizată endoscopic de medici autohtoni

Noutăți
27 iul, 2014

Evoluții importante în chirurgia tumorilor cerebrale la Spitalul Internațional Medpark. Pentru a se alinia practicilor internaționale, specialiștii neurochirurgi renunță la operațiile pe creier clasice, care necesită incizii largi, fiind traumatizante.

Acestea sunt înlocuite cu intervenții minim invazive, care corespund tendințelor medicinii moderne.

Astfel doctorii Medpark cu o vastă experiență și pregătire internațională Adrian Danu, medic neurochirurg, și Andrei Panfil, medic ORL, au colaborat pentru a efectua o operaţie în premieră națională. Intervenția a constat în ablația tumorii hipofizare, localizată la baza craniului, printr-o nouă abordare: metoda transnazal-transfenoidală. Intervenţia chirurgicală a fost realizată pentru prima dată în ţara noastră endoscopic, cu specialişti exclusiv din Republica Moldova.

„Nu trebuie făcută nicio incizie. Prin nas se ajunge la această tumoare cu ghidaj roentgenologic, sub control endoscopic. Se înlătură tumora pe cale microchirurgicală și endoscopic asistată, pentru vizualizarea țesutului tumoral rezidual de după structurile osoase şi astfel pacientul se trezeşte a doua zi fără nicio cicatrice pe faţă sau pe cap”, explică dl dr. Danu.

Echipa care a realizat intervenția a efectuat stagieri în domeniul chirurgiei endoscopice peste hotare și ne relatează:

„Chirurgia endoscopică în abordul adenoamelor hipofizare, în prezent, majoritatea medicilor o practică în echipă combinată: ORL şi neurochirurgie. La cursul de endoscopie la care am fost sunt diferite patologii, o parte dintre acestea nu se practică în sfera ORL în republica noastră.”

Prin asemenea realizări, Medpark îşi reconfirmă statutul de lider în domeniul sănătății, acreditat la nivel internațional de către JCI.

Acum, toţi locuitorii Moldovei au acces aici, acasă, la servicii medicale de nivel internaţional, prestate de medicii de înaltă calificare ai Medpark.

Asistenţa neurochirugicală oferită de Spitalul Internaţional Medpark acoperă o gamă vastă de afecţiuni ale sistemului nervos central şi periferic: maladii vasculare, tumorale, degenerative, malformative, traumatice si vertebro-medulare. Consacraţi medici neurochirurgi şi neurologi autohtoni şi de peste hotare asigură o abordare interdisciplinară pentru o diagnosticare rapidă a maladiilor şi iniţierea imediată a tratamentului chirurgical sau conservativ, urmat de reabilitarea personalizată a pacienţilor adulţi şi pediatrici.

Despre Spitalul Internaţional Medpark:

Spitalul Internaţional Medpark a fost inaugurat în Republica Moldova în anul 2011, fiind primul şi cel mai mare spital multidisciplinar privat din ţară.

Conceput ca un centru de excelenţă, Medpark dispune de săli de operaţie şi rezerve de spitalizare ultradotate, maternitate, laborator propriu de analize, policlinică şi departamente de imagistică care oferă servicii medicale de top precum: rezonanţă magnetică, tomografie computerizată, angiografie digitală, osteodensitometrie, radiologie şi mamografie, endoscopie, ecografie şi ultrasonografie de înaltă rezoluţie.

Deschis 24/24 ore şi 7/7 zile, spitalul oferă servicii medicale de înaltă calitate în conformitate cu standardele şi practicile internaţionale, egale cu cele ale instituţiilor medicale lideri pe piaţa internaţională. Graţie unei infrastructuri moderne şi a unei echipe înalt calificate ce monitorizează încontinuu calitatea îngrijirii medicale, serviciile oferite la Medpark garantează siguranţa şi satisfacţia pacienţilor.