Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Prevenția cancerului

Noutăți
23 feb, 2012

Află mai multe – fii protejat!

Sănătatea este cea mai fragilă valoare. Unica modalitate de a lupta cu bolile oncologice este prevenirea lor. Luna februarie a fost declarată luna internaţională de luptă împotriva cancerului. Prin urmare, Spitalul Internaţional Medpark doreşte să vă aducă la cunoştinţă toată informaţia necesară pentru a păstra şi proteja sănătatea Dvs.

Singura modalitate de a atinge succes în lupta împotriva bolii este diagnosticul precoce. Cât de promiţătoare ar fi speranţa la un tratament rapid şi mai puţin dureros, acesta este posibil numai în cazul depistării precoce a cancerului.

Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer la femei. Cu toate acestea, cancerul poate fi prevenit, în cazul în care tumoarea este identificată în stadiu incipient.

Ecografia mamară este o metodă neinvazivă şi rapidă de examinare a structurii sânului. Aceasta îi permite medicului să identifice cele mai mici leziuni şi să efectueze un studiu suplimentar – mamografia. Mamografia este una dintre cele mai informative metode ale diagnosticului preventiv. Procedura nu necesită o pregătire specială şi constă în plasarea sânului între două plăci de plastic pentru obţinerea imaginii ţesutului mamar.

Femeilor cu vârsta între 40-60 de ani medicii le recomandă insistent să efectueze mamografia anual, pentru că anume la aceasta vârstă ele sunt expuse riscului de cancer mamar. Studiile au demonstrat, că mamografia efectuată anual poate reduce rata de deces provocată de cancerul la sân cu mai bine de 30%.

Din păcate, nici femeile, nici bărbaţii nu sunt protejaţi de cancer. Cancerul de prostată este cea mai frecventa formă de cancer la bărbaţi. Riscului de boală sunt expuşi toţi bărbaţii cu vârsta peste 50 de ani. Maladia nu se manifestă prin simptome sau semne de boală şi poate fi identificată doar în cadrul diagnosticării.

Ultrasonografia de prostată este metoda cea mai informativă de diagnostic al bolilor genitale masculine. Se efectuează transrectal – sonda de ultrasunete este introdusă în rect. Datorită dimensiunilor reduse ale sondei (1,5-2 cm), disconfortul în timpul procedurii este redus la minim.

Medicii recomandă tuturor bărbaţilor de peste 50 de ani să efectueze anual ecografia de prostată. Datorită introducerii practicii de examinare preventivă în Europa de Vest, 80% din cazurile de cancer sunt detectate la stadii incipiente şi curabile.

Considerând vechiul adevăr, că a preveni boala e mult mai uşor decât a lupta cu aceasta, este extrem de important pentru fiecare să facă examinări regulate anual. Nu trebuie să vă fie frică de diagnosticul cancerului – este la fel ca oricare altă simplă examinare la un dentist sau oricare alt medic. Detectarea precoce a maladiei este cheia succesului pentru un tratament eficient.

Spitalul Internaţional Medpark este dotat cu cel mai modern echipament, care îndeplineşte toate standardele tehnologice. Puteţi fi siguri că diagnosticul va fi efectuat cu cel mai avansat echipament, ceea ce va permite depistarea corectă a unei game largi de maladii.

Medpark are grijă de sănătatea Dvs. şi, în legătură cu luna internaţională de luptă împotriva cancerului, lansează o promoţie, oferind reducere de 50% la diagnostic. Promoţia va dura în perioada 23 februarie – 2 martie.

Preţurile examinărilor :

Mamografia digitală a unei glande mamare – 230 lei – 50%

Mamografia digitală a ambelor glande mamare – 340 lei – 50%

Examen Ecografic al glandei mamare – 190 lei – 50%

Examen Ecografic al prostatei (transrectal) sonda simplă – 190 lei – 50%