Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Întrebări frecvente despre transplantul de păr

Transplant de păr și tratamente împotrivă căderii părului
14 aug, 2020

O soluție la care pot apela persoanele care suferă de alopecie este implantul de păr, în ultimii ani procedură estetică devine tot mai solicitată în rândul bărbaților. Popularitatea intervenției se datorează faptului că riscurile acesteia sunt reduse, nu există complicații post-operatorii, nu lasă cicatrici, nu doare, iar rezultatul este unul de succes.

Factorii care pot cauza căderea părului: factori genetici; factori legați de stres; disfuncții hormonale. Înainte de a efectua transplantul de păr, este necesară o consultație la un chirurg de specialitate pentru a stabili corect cauzele căderii părului.

În ce constă procedura de transplant de păr prin metoda „Fir cu fir” ?

Cea mai modernă metodă de transplant de păr este FUE (Extracția unităților foliculare). Procedura se efectuează cu anestezie locală, și constă în extragerea firelor donatoare din zona cefală și transplantarea fir cu fir pe suprafețele de scalp lipsite de păr. Avantajul metodei FUE este recuperarea rapidă și fără cicatrici, cu un aspect estetic superior. După transplant, zona donatoare se recuperează deschis, fără pansamente, iar părul transplantat poate fi tratat în mod obișnuit – coafat, vopsit etc.

Care sunt avantajele metodei FUE?

  • Mai puțin disconfort: metoda FUE este minim invazivă.
  • Fără cicatrice.
  • Recuperare rapidă.
  • Permite anestezie locală.
  • Se aplică la toate tipurile de piele și păr.
  • Posibilitatea transplantului de păr cu chelie semnificativă.
  • Părul va avea un aspect natural și sănatos.
  • Pacientul se poate întoarce la domiciliu chiar în ziua operației.

Dacă nu mai am nici un fir de păr pot face transplant?

Procedura se poate face cu condiția că există o zona donatoare la ceafă sau în regiunile temporale de unde se pot recolta grefe de păr. În caz că zona donatoare nu este suficientă, este posibil să fie necesare mai multe ședințe de transplant, pentru a ajunge la o desime satisfăcătoare. La consultație medicul vă poate spune exact dacă este posibil transplantul de păr dintr-o singură ședință.

Este dureroasă procedura de transplant?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care un pacient le pune înainte de operație. De obicei nu există durere în timpul procedurii, deoarece anestezia locală pătrunde în scalp, determinând amorțirea zonei. Dacă este necesar, anestezia locală poate fi adăugată în timpul procedurii. După procedură, odată ce efectul anestezic local se termină, poate apărea un anumit disconfort pentru o zi sau două.

Transplantul de păr poate lăsa cicatrici?

Existența cicatricilor depinde de experiența chirurgului și de metoda de transplant de păr. La Medpark se folosește tehnica FUE, o metodă realizată folosind cele mai moderne tehnologii de transplant de păr. Spre deosebire de metodele mai vechi, transplantul FUE utilizează un micro-instrument cu diametrul mai mic de un milimetru, care permite îndepărtarea și implantarea individuală a fiecărui folicul. Pentru realizarea cu succes a procedurii, este foarte important ca medicii să fie foarte specializați. Chirurgi profesioniști în combinație cu dispozitive de ultimă tehnologie nu lasă urme.

Cu timpul părul implantat poate cădea?

Părul implantat nu va cădea cu timpul, este pe viață, cu condiția că pacientul să nu aibă o problemă medicală care poate duce la pierderea părului și a doua condiție că transplantul a fost efectuat pe un scalp sănătos.

Este important să înțelegem caracteristica zonei donatoare, care este în mod ideal zona scalpului în spate și regiunile temporale. Aceasta este zona donatoare preferată, deoarece foliculii de păr din această zonă sunt rezistenți la efectul DHT (hormonul responsabil în principal de căderea părului). Foliculii de păr atunci când sunt transplantați din această zonă sigură în zona chel, își păstrează caracteristicile rezistenței la DHT și în zona transplantată. De aceea, părul transplantat este în general rezistent la chelie.

Cât durează intervenția?

În funcţie de suprafaţa zonei de transplant, procedura FUE poate fi realizată într-o singură zi (timp de 3-6 ore). În caz că nr. de fire este unul considerabil, transplantul se va efectua în două ședinţe consecutive cu interval de câteva luni. În timpul procedurii, pacientul poate urmări tv sau asculta muzică și poate avea unele pauze între ele.

Cât durează recuperarea?

Transplantul de păr nu necesită o perioadă de recuperare, iar pacientul poate reveni la activităţile de rutină chiar în următoarea zi. Zona vulnerabilă necesită o îngrijire specială, iar șamponarea este foarte importantă pentru a preveni crustele din jurul firului de păr. Șamponarea se face fără agresiuni, cu șampon special, și utilizându-se o sticlă cu apă sau dușul fără presiune. Șamponul normal poate fi folosit după 2-3 săptămâni. Procedura FUE nu lasă cicatrici, iar semnele vor dispărea în totalitate după 10-15 zile. Timp de două săptămâni este interzis orice fel de sport, înot, folosirea saunei și a solarului. În plus, ar trebui de evitat razele solare directe în prima lună după operație. După 2-3 luni părul va reîncepe să crească, cu o viteză de 1 cm pe lună. Există un regulament postoperator cu recomandări, care se oferă fiecărui pacient care a făcut intervenția.

Peste cât timp după intervenție pot vedea rezultatul dorit?

Transplantul de păr nu este genul de operație care dă rezultate imediate, ci este un proces lung și durează. După procedură, pacientul va putea observa o densitate crescută în zona transplantată, primele rezultate sunt vizibile după 21 zile post-intervenție. Dar rezultatele finale și creșterea completă a parului sunt vizibile în 12 luni în majoritatea cazurilor. Totodata este important să te prezinți la controalele periodice pentru a permite medicului să monitorizeze evoluția foliculilor de păr.

Care este rolul tratamentului PRP în transplantul de păr?

Tratamentul PRP (platelet rich plasma) este un procedeu revoluționar ce presupune introducerea plasmei proprii în zona transplantată, plasma conține un număr crescut de trombocite și factori de creștere, fiind obținută din sângele pacientului, prin centrifugare. Este dovedit faptul ca trombocitele pot ajuta la vindecarea completă a pielii și ajută la regenerarea rapidă a acesteia. Aceasta terapie vine în completarea transplantului de păr și nu în înlocuirea lui. Procedura favorizează acceptarea de către organism a unităților foliculare înserate în procesul de implantare. Ședințele de injectare PRP se recomandă o dată la 2-3 luni și durează în jur de o oră, nr.de ședințe este stabilit de către medic la consultație.

Care este prețul intervenției?

Prețul unei operații de transplant de păr depinde de cantitatea firelor transplantate și se stabilește în funcţie de caracteristicile individuale.

Consultația pentru transplant de păr este gratuită!

La Medpark chiar de la prima consultație fiecare pacient cunoaşte toate detaliile despre transplant, precum numărul firelor de păr ce urmează a fi implantate, ce fel de analize sunt necesare, preţul intervenţiei, cum să se pregătească de procedură FUE şi să obţină o programare instant.

Programează-te acum pentru o Consultație Gratuită la dr. Iulian Balan la tel. 022 40 00 40 (24/24) sau în Chat pe site.