Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

VIP magazine „10 străini în Moldova 2012”

Noutăți
31 dec, 2012

Actualul director general al Spitalului Internațional „Medpark”, Hakan Adanalı, cunoaște proiectul încă de la lansarea acestuia, dar a putut să se vină la conducerea lui abia la 1 noiembrie 2011, după ce a încheiat un alt proiect important.

Deși nu are studii medicale, Hakan Adanalı este bine familiarizat cu acest domeniu, pentru că ambii părinți și fratele său sunt medici. Încă din copilărie a petrecut mult timp prin spitale, însă nu în calitate de pacient, ci de observator. Așa s-a familiarizat cu activitatea unui spital, dar și cu felul de a gândi și de a acționa a angajaților medicali. De la tatăl său, care a deținut mai bine de 10 ani funcția de medic șef, apoi consilier în unul dintre cele mai mari spitale din Ankara, a aflat informații și a deprins abilități care astăzi îi sunt foarte utile. Înainte de a veni în Moldova, timp de mai bine de 12 ani a ocupat funcția de director general al unor spitale, a căror cifră de afaceri depășea 22 de milioane de dolari, conducând colective de peste 250 de oameni.

Deschis în 2010, Spitalul Internațional „Medpark” reprezintă o investiţie străină, provenită în totalitate de la investitori din SUA şi Turcia. Suprafaţa totală a spitalului constituie 12.500 m2. În clădirea cu șase etaje sunt amplasate unitatea primiri urgenţe, laboratorul, Departamentul de radiologie şi imagistică medicală, policlinica, maternitatea, staţionarul şi farmacia. Policlinica spitalului cuprinde 35 de cabinete consultative, în care se prestează servicii de diagnosticare şi tratament pentru majoritatea specialităţilor medicale. Staţionarul include 4 săli de operaţii, o sală de angioplastii, trei secţii de reanimare şi terapie intensivă cu 17 paturi, precum şi acomodare exclusivă în 63 de saloane cu un singur pat, inclusiv 6 saloane VIP. Maternitatea spitalului este formată din două săli de naştere, o sală de operaţii cezariene şi Departamentul de neonatologie, completate cu 14 saloane individuale şi VIP.

La 1 martie 2012, la Comrat s-a deschis primul centru medical „Medpark International Hospital”, în regim de franciză, iar compania planifică să deschidă astfel de clinici și în alte regiuni ale Moldovei – Bălți, Cahul, Tiraspol, etc. pentru a oferi servicii de calitate la standarde internaționale pe tot teritoriul țării.

Hakan Adanalı s-a născut la 21 septembrie 1963, la Ankara, Turcia. A absolvit Universitatea Tehnică din Orientul Mijlociu, Facultatea de Inginerie, Departamentul inginerie industrială, unde și-a făcut și masteratul. Timp de zece ani, între 1988 și 1998, a desfășurat activitate bancară, la bursa de valori, iar din 1999 și-a schimbat domeniul de activitate, implicându-se în sectorul de medicină și sănătate. Soția și fiica lui locuiesc în Turcia, iar el le vizitează cât de des poate. Spune că Moldova este o țară minunată, iar oamenii sunt cea mai importantă bogăție a ei. „Am fost plăcut șocat de bunăvoința, educația și cumsecădenia oamenilor de aici. Este o plăcere să lucrezi cu astfel de oameni”, mărturisește directorul. Are câteva locuri preferate unde își petreace timpul cu prietenii. În zilele libere preferă să meargă în afara capitalei, să cunoască regiunile Moldovei.

  • Spitalul Internațional „Medpark” are la moment 222 de angajați full time și 137 part time.
  • Peste 50.000 de pacienți au vizitat spitalul „Medpark” de la deschidere și s-au efectuat peste 500.000 de examinări.
  • Pentru dezvoltarea Spitalului Internațional „Medpark” s-au investit 25 mln. de euro.