Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
Fă o programare

Oncologie

Centrul de Oncologie al Spitalului Internațional Medpark oferă suport complet și servicii de înaltă performanță pacienților care suferă de afecțiuni oncologice începând din momentul identificării problemei de sănătate și până la finalizarea cu succes a tratamentelor, inclusiv monitorizare post-tratament.

CEL MAI VAST SPECTRU DE INVESTIGAȚII ONCOLOGICE

Cu cât mai timpuriu este diagnosticat cancerul, cu atât mai mari sunt șansele de vindecare. Controalele profilactice (de screening) se recomandă pacienților sănătoși din familii în care au fost diagnosticate cancere la rude de gradul I sau II și odată cu înaintarea în vârstă, în funcție de factorii de risc. Acestea permit depistarea tumorilor înainte de apariția simptomelor.

Atunci când există o suspecție de cancer sunt necesare cât mai curând investigații avansate, care pot arăta cu maximă exactitate localizarea tumorii, tipul de celule canceroase și gradul de răspândire în organism.

Diagnosticul complet este crucial în alegerea tratamentului cu șanse maxime de reușită și Medpark a investit în echipamente performante pentru a acoperi toate tipurile de cancere.

Diagnostic instrumental:

 • PET-CT, disponibil doar la Medpark – cea mai avansată metodă imagistică în prezent, care combină 2 tipuri de scanare: PET (tomografia cu emisie pozitronică) și CT (tomografie computerizată). Se utilizează pentru diagnosticarea timpurie a cancerului, localizarea, stadializarea tumorii, depistarea precoce a recidivelor, metastazelor și evaluarea eficienței tratamentului în afecțiunile oncologice.
 • Scintigrafia – tehnică imagistică modernă utilizată în medicina nucleară, care permite detectarea afecţiunilor atât la scară structurală, cât şi funcţională.
 • Tomografie Computerizată (CT)
 • Rezonanță magnetică nucleară (RMN)
 • Mamografie , ecografie mamară
 • Colonoscopie
 • Endoscopie superioară ș.a.

Diagnostic patologic

Biopsia (puncția) este o etapă obligatorie până la inițierea oricărui tratament oncologic. Constă în prelevarea porțiunilor din țesutul afectat și examinarea lor în laborator pentru a stabili caracterul celulelor.

Doar la Medpark sunt disponibile echipamente și specialiști pentru efectuarea tuturor tipurilor de biopsii: biopsia cu ac gros sau fin (în cancer mamar, cancer tiroidian, cancer de prostată) și biopsia prin endoscopie (în cancer de stomac, colon, rect, cancere ginecologice ș.a.).

ABORDAREA MULTIDISCILPINARĂ – CHEIA PENTRU UN TRATAMENT EFICIENT

Patologia oncologică este una extrem de complexă și presupune implicarea mai multor specialiști la diferite etape de diagnostic și tratament, iar consultațiile fiecărui specialist în parte consumă timp prețios în dezvoltarea maladiei și crește probabilitatea apariției unor discordanțe între viziunile specialiștilor privind tactica de diagnostic și tratament.

Medpark este singura instituție din țară care a implementat conceptul internațional de ”Tumor Board”, care presupune examinarea cazurilor oncologice și planificarea tratamentelor în cadrul unei comisii medicale multidisciplinare, care include următorii specialiști: oncolog medical, specialist chirurg, morfopatolog, radiolog-imagist, radioterapeut, psihoterapeut și asistente medicale specializate. Comisia se reunește pentru prima dată la etapa de stadializare și planificare a tratamentului, apoi după fiecare etapă de tratament pentru evaluarea răspunsului tumorii și deciderea tacticilor ulterioare, în dependență de rezultatele obținute.

TRATAMENTE COMPLEXE
Chirurgie oncologică

Chirurgia este o etapă de bază practic în toate schemele de tratament. Centrul Oncologie Medpark dispune de săli chirurgicale ultradotate și specialiști cu experiență.

Chirurgii oncologi Medpark operează prin metode minim invazive, laparoscopice și clasice:

În dependență de stadiul tumorii, operația se poate face la prima etapă sau după cure de chimio și radioterapie, care vor spori succesul operației.

Oncologie medicală

Oncologul medical coordonează administrarea tratamentului sistemic și monitorizează pacientul oncologic din momentul confirmării diagnosticului și pe toată durata tratamentului, colaborând cu ceilalți specialiști implicați la toate etapele de tratament.

 • Chimioterapie

Pacienții pot beneficia de tratament chimioterapeutic la Medpark sub ghidarea specialiștilor internaționali. Asistentele medicale dispun de experiență în administrarea tratamentului chimioterapeutic și îngrijirea pacienților cu nevoi speciale.

 • Imunoterapie

Se referă la tratamentele dezvoltate pentru stimularea sistemului imunitar al organismului în lupta cu bolile și, în particular, cu cancerul. Oncologul medical este cel care va recomanda tratamentul în funcție de particularitățile individuale ale tumorii, deoarece nu se recomandă în anumite tipuri de cancer și nu este utilă în toate stadiile bolii.

 • Terapie moleculară țintită

La fel, presupune administrarea unor medicamente, dar care au rolul de a împiedica dezvoltarea celulelor canceroase și nu de a le distruge, cum este în cazul chimioterapiei. Tratamentul prin terapie moleculară este bazat pe informațiile genetice ale pacientului pentru a identifica ce molecule pot fi mai eficiente pentru un anumit tip de cancer.

Radioterapie

Radioterapia înseamnă chirurgie prin radiație și de aceea trebuie să fie cât mai exactă pentru a nu provoca lezarea țesuturilor sănătoase, ceea ce poate duce în timp la dezvoltarea altor tipuri de cancer.

Tehnologiile în radioterapie au evoluat enorm în ultimul deceniu și permit precizii milimetrice. Din păcate, în Moldova nu există astfel de tehnologii și Medpark colaborează cu partenerii de peste hotare pentru efectuarea radioterapiei, cel mai apropiat centru fiind la Iași, România. Astfel, pacienții au acces la acceleratoare liniare de ultimă generație, întreg tratamentul fiind sub monitorizarea echipei oncologice Medpark.

De ce să alegi Centrul Oncologie Medpark:
 • Cel mai modern și dotat centru oncologic din țară;
 • Singura instituție medicală care lucrează în baza principiilor „Tumor board” – planificarea și evaluarea răspunsului la tratamente în cadrul echipei oncologice multidisplinare;
 • Prima instituție medicală care lucrează în baza standardelor și protocoalelor internaționale (NCCN, ESMO);
 • Toată gama de echipamente de diagnostic și infrastructură chirurgicală performantă;
 • Medicamente și consumabile de cea mai înaltă calitate;
 • Colaborarea cu spitale de top la nivel mondial pentru realizarea tratamentelor ce nu pot fi efectuate în țară;
 • Acreditarea Joint Comission International – cea mai înaltă apreciere în domeniul medical, care garantează calitatea serviciilor și siguranța pacientului.
Pentru programări și detalii apelează (+373) 22 40 00 40 (disponibil 24/24).
Aplicație mobilă
FREE - In Google Play
Descarcă