Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Adrian Danu – neurochirurg de avangardă şi omul premierelor la Medpark

Neurochirurgie
07 aug, 2015

Medic Specialist Neurochirurg, Doctorand în Neurochirurgie Endovasculară

Adrian Danu este doctorul care s-a afirmat cu premiere naţionale în sala de operaţii. Specializându-se în neurochirurgia spinală, profesionistul are în palmares şi o experienţă vastă în intervenţiile pe creier și a realizat zeci de operaţii complicate, în rezultatul cărora au fost salvate vieţile mai multor pacienţi cu diagnostice grave.

Din 2011, neurochirurgul a implementat cu succes metoda minim invazivă a tratamentului patologiei coloanei vertebrale. Prin incizii minore de 2-2,5 cm şi vizualizări microendoscopice sunt efectuate marea majoritate a interveţiilor spinale, de la hernii de disc lombare pina la fuziuni şi stabilizări ale vertebrelor. Metoda dată permite recuperarea precoce a pacientului practic în 2 săptămâni, cu revenire la activitatea de zi cu zi fără dureri.

În 2014, neurochirurgul a reuşit să trateze cu succes anevrismul cerebral al unei paciente prin embolizare – o intervenţie pe creier fără bisturiu. Asemenea intervenţii nu au mai fost realizate anterior în Republica Moldova, iar această reuşită reprezintă un mare progres pentru medicina națională.

Tot în anul 2014 doctorul Adrian Danu, împreună cu specialişti din România şi Germania a înregistrat altă o premieră pentru sistemul medical moldovenesc. Cunoştinţele şi abilităţile de specialitate i-au permis să recurgă la metoda “flow diverter“ în combinaţie cu “coiling” pentru tratamentul anevrismelor cerebrale.

O altă intervenţie inovatoare semnată de neurochirurgul Adrian Danu este ablaţia tumorii hipofizare prin abord transnazal. A fost o operaţie de succes pentru Medpark, dar şi o evoluţie importantă în chirurgia tumorilor cerebrale, fiind realizată endoscopic, prin ghidaj roentgenologic.

Până a fi cooptat în echipa profesioniştilor de la Medpark, neurochirugul a tratat unele dintre cele mai grave cazuri la Centrul National Ştiințifico-Practic de Medicină Urgentă.

În ultimii ani s-a perfecţionat continuu, datorită stagiilor profesionale pe care le-a efectuat în România, Austria, Rusia, Marea Brtitanie şi Statele Unite ale Americii. Acolo a dobândit noi cunoştinţe şi abilităţi în neurochirurgia spinală, tratamentul patologiilor cerebrovasculare, dar şi în cazul traumatismelor cranio-cerebrale şi tratamentul chirurgical al tumorilor cerebrale. Numai în anul 204 a realizat trei specilizări de acest fel.

Din anul 2010 posedă echivalarea studiilor medicale şi este licenţiat în a practica medicina în Marea Britanie şi Spania. De asemenea, posedă experienţă de lucru în clinicile neurochirurgicale universitare de performanţă din Leeds şi Stoke-on-Trent, Marea Britanie.

Şi activitatea ştiinţifică îl recomandă pe doctorul Adrian Danu ca pe un profesionist. Experienţa inovativă acumulată şi studiile sale sunt reflectate în 11 publicaţii semnate ca autor şi co-autor în revistele de specialitate.

(publicat 2015)