Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://6d65647061726b.ultracdn.net
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Dezvoltarea sistemului privat de medicină, în atenția autorităților

Noutăți
27 oct, 2015

Dezvoltarea sistemului privat de medicină și modernizarea cadrului legislativ în domeniu au fost principalele subiecte discutate în cadrul unei vizite a Președintelui Parlamentului Andrian Candu la Spitalul Internațional ”Medpark” la data de 20 octombrie curent. De asemenea, la eveniment a participat și dna Iulia Otto, Directorul BERD la Chișinău, care este principalul creditor al instituției.

În cadrul vizitei, a fost efectuat un tur al celui mai mare spital privat din țară, prezentat de către Managerul General, Olga Șchiopu, și de către reprezentantul investitorului Summa Group, Sinan Bora.

Olga Șchiopu, manager general Medpark: „Această vizită reconfirmă faptul că Medpark contribuie substanțial la dezvoltarea sectorului ocrotirii sănătății în Moldova și la oferirea serviciilor de calitate pentru cetățeni. În acest sens, avem un parteneriat durabil cu instituțiile de stat și promovăm în continuare racordarea sistemului medical din Republica Moldova la standardele internaționale, care este posibilă doar prin parteneriat public-privat.”

Atât Președintele Parlamentului, cât și Directorul BERD la Chișinău au apreciat eforturile Spitalului Internațional Medpark de îmbunătățire continuă a nivelului de acordare a serviciilor medicale de calitate internațională accesibile fiecărui cetățean al țării.

Andrian Candu, Preşedintele Parlamentului RM: „Apreciem eforturile și rolul Medpark în controlul bolilor de inimă, care a demonstrat că este un Centru de Infarct Miocardic performant. Totodată cred că avem perspective reale de a dezvolta turismul medical în țara noastră.”

Spitalul Internațional Medpark contribuie constant la îmbunătățirea calității serviciilor medicale prin:

  • Acreditarea Joint Commission International care garantează calitatea actului medical și siguranța pacientului, acreditare pe care la moment în regiunea de Sud-Est a Europei o deține doar Medpark;
  • Abordarea complexă a patologiei cardiovasculare prin deschiderea în cadrul Centrului Cardiologic a Centrului de Infarct Miocardic, care oferă servicii complete pentru diagnosticul și tratamentul afecțiunilor inimii: de la consultații și proceduri minim invazive, la intervenții chirurgicale de mare amploare;
  • Asigurarea acurateței și preciziei în diagnostic grație echipamentelor medicale de ultimă generație, cu rezultate demonstrate în zona de diagnosticare și investiții constante în retehnologizare;
  • Expertiză medicală dovedită asigurată de o echipă de peste 200 de medici, profesori, conferențiari, doctori în științe medicale cu experiență internațională care acoperă toate specialitățile medicale și chirurgicale ș.a.

Pentru mai multe detalii, accesaţi şi www.parlament.md.

Despre Medpark

Inaugurat în 2011, Medpark este cel mai mare proiect privat din domeniul medical lansat de investitori din SUA și Turcia, şi co-finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Investiţiile totale Medpark au depăşit 20 de milioane de euro.

Conceput ca centru de excelenţă, Medpark dispune de săli de operație și rezerve de spitalizare ultradotate, maternitate, laborator propriu de analize, policlinică și departamente de imagistică, care oferă proceduri medicale de top precum: rezonanță magnetică, tomografie computerizată, angiografie digitală, osteodensitometrie, radiologie şi mamografie, endoscopie, ecografie şi ultrasonografie de înaltă rezoluţie.

Deschis 24/7, spitalul oferă servicii în conformitate cu standardele de sănătate recunoscute în întreaga lume, la un nivel de calitate egal cu cele ale instituţiilor medicale care sunt lideri pe piaţa internaţională. Toate serviciile medicale sunt prestate pe baza unei infrastructuri moderne și a unei echipe medicale înalt calificate, care monitorizează încontinuu calitatea îngrijirii medicale, siguranța și satisfacția pacienților.
Medpark este o companie responsabilă social, care investește în mod prioritar în educarea populației privind modul sănătos de viață prin campanii de informare și proiecte sociale, dezvoltarea științei și pregătirea cadrelor medicale, precum și susținerea tinerei generații prin ajutorarea familiilor numeroase din țară.